Sorbet o granissat de llimona

Antonella Plats napolitans tradicionals, Postres Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Refrescant i boníssim. L’heu de tastar.

Que quedi com un sorbet o un granissat depèn de si teniu Termomix o un trasto semblant.

Si el teniu, sorbet, si no, granissat. Les dosis són les mateixes.

Ingredients

  • 3 llimones, la pela i el suc
  • 700 ml d’aigua
  • 300 g de sucre
  • una clara d’ou

Preparació

Si feu servir llimones que recicleu del limoncello, sense pela doncs, o llimones no bio que no podeu aprofitar la pela, no passa res, queda bo igual.

Escalfeu l’aigua amb el sucre i deixeu bullir uns 5 minuts juntament a les peles de les llimones (si en tenim).

Quan es refredi trèieu les peles, afegiu el suc i poseu-lo en un contenidor ample i baixet.

Munteu la clara d’ou a punt de neu i incorporeu-la a la barreja d’aigua, sucre i llimona i cap al congelador.

Veureu que no hi ha manera que la clara s’incorpori bé, flotarà. És igual, ja ho barrejarem bé després.

Si teniu la Termomix espereu que es congeli, després talleu-lo a trossos i tritureu-lo a màxima velocitat fins que agafi la textura de sorbet. Torneu-lo a posar al congelador abans de servir-lo. La textura ja quedarà així.

Si no teniu la Termomix, cada hora haureu d’obrir el congelador i remenar-ho fins que quedi com un granissat. I també en aquest cas una vegada agafada la textura ja es queda així.

Bon estiu!

 

Visualizza questo post su Instagram

 

#granita amb les (petites) llimones del jardí dels pares

Un post condiviso da Antonella Speranza (@pastacatalans) in data:

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *