Gnocchetti sardi amb gambes i safrà

Antonella Gnocchetti sardi, Peix 3 Comments

Compartir aquesta entrada

Els gnocchetti és un format de pasta seca amb forma de nyoquis petits. Per aquest plat la pasta es cuina com si fos un risotto, afegint aigua a poc a poc, doncs millor fer servir un format de pasta curta. Els podeu substituir amb macarrons dels petits o amb una pasta amb sabor, que normalment ho perden quasi tot a l’aigua de cocció.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g de pasta
  • 8 gambes senceres
  • 300 g de gambes pelades
  • abundant julivert fresc
  • 2 grans d’all
  • mig gotet de vi blanc
  • dos sobres de safrà en pols
  • oli

Preparació

Escalfeu un litre i mig d’aigua.
Piqueu l’all i el julivert.


En una olla bastant gran (hi haureu de coure la pasta), escalfeu un raig d’oli generós. Coeu-hi les gambes senceres i retireu-les.

En el mateix oli aboqueu-hi la picada d’all i julivert, remeneu-la per un minut i afegiu-hi el vi.

Abans que evapori del tot aboqueu-hi la pasta i cobriu-la amb l’aigua calenta.

Afegiu-hi el safrà, remeneu bé perquè es desfaci i continueu la cocció com si fos un risotto, afegint aigua molt a poc a poc.
A metà cocció afegiu-hi les gambes pelades.

Ajusteu de sal. Quan la pasta està al dente apagueu el foc, emplateu-ho i feu servir les gambes senceres com a decoració (les podeu escalfar uns segons al microones perquè no estiguin fredes).

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Hola Antonella

    Vaig probar la recepta en dues versions Primer amb els gnochetti sardi i no va tenir gaire exit a casa perquè predominava molt el tipus de pasta Així que vaig canviar a una pasta curta tipus “spirali” i un petit canvi Vaig tallar el cap de les gambes “bones” i els vaig fregir primer tal com dius pero aixafant-lo s i afegitn una mica d’aigua calenta per treure tot el suc. Despres es retiren A partir d’aqui vaig seguir la recepta tal qual fins al final que vaig fer les gambes bones perquè estiguessin al punt . Aixi augmenta el sabor de gamba del plat i la pasta no predomina tant Això si perd en l’emplatat però a casa va ser un exit. I a mi em va agradar motl l’idea de coure pasta com un rissotto
    Gracies pel post !!

  2. Hola Antonella

    Vaig probar la recepta en dues versions Primer amb els gnochetti sardi i no va tenir gaire exit a casa perquè predominava molt el tipus de pasta Així que vaig canviar a una pasta curta tipus “spirali” i un petit canvi Vaig tallar el cap de les gambes “bones” i els vaig fregir primer tal com dius pero aixafant-lo s i afegitn una mica d’aigua calenta per treure tot el suc. Despres es retiren A partir d’aqui vaig seguir la recepta tal qual fins al final que vaig fer les gambes bones perquè estiguessin al punt . Aixi augmenta el sabor de gamba del plat i la pasta no predomina tant Això si perd en l’emplatat però a casa va ser un exit. I a mi em va agradar motl l’idea de coure pasta com un rissotto
    Gracies pel post !! Els torbava a faltar

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.