Espaguetis amb tonyina

Antonella Bavette, Cargols de llimona, Cintes de curri, Espaguetis negres, Linguine, Macarrons amb piment vermell, Peix, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Trofie Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Un plat molt i molt fàcil (com tots vaya). La versió blanca dels espaguetis amb tonyina clàssics. A més dels espaguetis queda molt bé amb espaguetis negres, linguine, trofie…

Ingredients per a 2 persones

  • 180 g d’espaguetis
  • 100 g de tonyina en conserva
  • 1 ceba petita
  • tres cullerades de pa ratllat
  • una mica d’orenga
  • una cullereta de tàperes (optatiu)
  • un filet d’anxova (optatiu)
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Poseu l’aigua a escalfar que la salsa es prepara en un moment.
En una paella ampla on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant (més oli o menys oli depenent de si la tonyina és al natural o no).
Afegiu-hi el filet d’anxova i aneu-lo remenant amb una cullera de fusta fins que es desfaci del tot. Afegiu-hi la ceba tallada a rodanxes i coeu-la fins que quedi transparent.

Espaguetis amb tonyina

Afegiu la tonyina escorreguda i esmicolada. Remeneu-ho per un parell de minuts i adjusteu de sal.

Espaguetis amb tonyina

Incorporeu-hi les tàperes passades per aigua. Un minut més i apagueu el foc.
Prepareu una barreja amb el pa ratllat, l’orenga i una mica de pebre.
Escorreu la pasta (guardeu una mica d’aigua de cocció) i aboqueu-la a la paella on heu tornat a encendre el foc. Remeneu-ho un minut amb la flama ben forta, afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua, remeneu-ho i afegiu-hi la barreja de pa ratllat.
Emplateu-ho i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.