El poder d’un carbassó ratllat

AntonellaVegetals, Vegetarianes 2 Comments

Compartir aquesta entrada

La senyora Anita que ven al mercat només productes de temporada del seu hort, encara té carbassons. Petits, boníssims. Tan bons que es poden menjar casi crus, ratllats a la juliana.
Un carbassó tallat a la juliana (però ha de ser de bona qualitat) permet moltes combinacions amb pasta i permet de simplificar (encara més!) algunes receptes.

Per exemple aquesta calamarata amb carbassons ratllat és una variant de la calamarata amb carbassons i menta. En lloc de fer el puré de carbassons, anem més ràpids i utilitzem directament el carbassó a la juliana.

Coem els calamars

calamarata amb carbassó ratllat
Hi afegim el carbassó ratllat i les fulles de menta…

marata amb carbassó ratllat
Hi afegim la pasta…

marata amb carbassó ratllat

saltegem…

marata amb carbassó ratllat

i pronto!

marata amb carbassó ratllat

I si no tinc calamars?
Ho fem igual com els espaguetis amb all i oli.
Escalfem l’oli, hi afegim l’all. Abans que agafi color, els carbassons ratllats.
Couem els espaguetis i cap a la paella. Saltegem, una mica de pa ratllat, saltegem més i fets.

Tagliolini all’uovo @sandrodesii amb carbassó #zucchini

Una foto pubblicata da Antonella Speranza (@pastacatalans) in data:

Que seria una variant de la pasta amb carbassons sciuè sciuè que en lloc d’all porta ceba.

O també podem fer servir un carbassó ratllat a la carbonara trista, aquella amb els carbassons en lloc de la cansalada.
En lloc de fregir els carbassons com a la recepta enllaçada, es pot afegir un carbassó ratllat a l’oli i la ceba i continuar igual.

En fi. No subestimem el poder d’un carbassó ratllat.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. He descobert el teu bloc i m’ha encantat!
    Fa poc m’han diagnosticat intolerància a la fructosa i no puc menjar tomàquet. Per sort el teu bloc aporta moltíssimes idees de pasta amb milers d’altres coses i salses que sí puc menjar.
    Gràcies per fer-me descobrir un món de noves possibilitats

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *