La senyora Anita que ven al mercat només productes de temporada del seu hort, encara té carbassons. Petits, boníssims. Tan bons que es poden menjar casi crus, ratllats a la juliana.
Un carbassó tallat a la juliana (però ha de ser de bona qualitat) permet moltes combinacions amb pasta i permet de simplificar (encara més!) algunes receptes.
Per exemple aquesta calamarata amb carbassons ratllat és una variant de la calamarata amb carbassons i menta. En lloc de fer el puré de carbassons, anem més ràpids i utilitzem directament el carbassó a la juliana.
Coem els calamars
Hi afegim el carbassó ratllat i les fulles de menta…
saltegem…
i pronto!
I si no tinc calamars?
Ho fem igual com els espaguetis amb all i oli.
Escalfem l’oli, hi afegim l’all. Abans que agafi color, els carbassons ratllats.
Couem els espaguetis i cap a la paella. Saltegem, una mica de pa ratllat, saltegem més i fets.
Que seria una variant de la pasta amb carbassons sciuè sciuè que en lloc d’all porta ceba.
O també podem fer servir un carbassó ratllat a la carbonara trista, aquella amb els carbassons en lloc de la cansalada.
En lloc de fregir els carbassons com a la recepta enllaçada, es pot afegir un carbassó ratllat a l’oli i la ceba i continuar igual.
En fi. No subestimem el poder d’un carbassó ratllat.
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 2
He descobert el teu bloc i m’ha encantat!
Fa poc m’han diagnosticat intolerància a la fructosa i no puc menjar tomàquet. Per sort el teu bloc aporta moltíssimes idees de pasta amb milers d’altres coses i salses que sí puc menjar.
Gràcies per fer-me descobrir un món de noves possibilitats
Author
Hola Núria,
gràcies a tu per el comentari!