Calamarata amb carbassons i menta

Antonella Calamarata, Macarrons, Peix, Penne, Penne rigate, Sedanini, Tortiglioni, Trofie 4 Comments

Compartir aquesta entrada

S’apropa l’estiu, tornen els carbassons i torna la menta.
I finalment penjo aquesta recepta que tinc pendent de l’estiu passat!
M’agrada molt, però encara que els ingredients es trobin també a l’hivern és un d’aquells plat que trobo molt d’estiu, i a mi m’agrada molt fer cuina de temporada i comprar a la senyora Anita aquí al poble que té hort.

La combinació la fem amb els calamars i la calamarata, aquesta pasta amb forma d’anell que podeu trobar a diferents llocs. Aquesta la vaig comprar al Paki Italià. També podeu fer servir macarrons o tortiglioni.

Ingredients per 2 persones

  • 180 g calamarata
  • 2 calamars petits-mitjans tallats a anells (la gràcia és que l’anell del calamar tingui mida i espessor semblant a la pasta, així una vegada al plat no es distingeixi de seguida la pasta del calamar)
  • 2 carbassons petits
  • all
  • oli
  • mig got de vi blanc
  • menta fresca

Preparació

Primer de tot talleu els carbassons a dauets i coeu-los amb una mica d’oli, una mica d’aigua, un gra d’all pelat i unes quantes fulles de menta.
Quan els carbassons estiguin tous, retireu-los, traieu l’all i passeu-los per el minipimer, amb totes les fulles de menta.

En una paella ampla (on després hi abocareu també la pasta) escalfeu un raig d’oli abundant. Afegiu-hi dos grans d’alls pelats.

Calamarata amb carbassons i menta

Abans que es cremin afegiu-hi els calamars. Coeu-los per un 10 minuts, remenant, que treguin l’aigua i afegiu-hi el vi.

Calamarata amb carbassons i menta

Quan el vi s’hagi evaporat incorporeu-hi la crema de carbassons, un parell de minuts i apagueu el foc.

Calamarata amb carbassons i menta

Calamarata amb carbassons i menta

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i abans d’escórrer-la guardeu un got d’aigua de cocció.

Calamarata amb carbassons i menta

Escorreu-la i aboqueu-la a la paella amb els calamars amb la flama encesa. Afegiu l’aigua de cocció a poc a poc fins que la salsa quedi cremosa.
Emplateu-ho i decoreu amb fulles de menta.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Segur que provo aquesta recepta! Em sembla fantàstica. I si, els carbassons de la sra Ana són excepcionals.
    Un petit consell: si tens una planta de menta, pots tallar-ne algunes branques i plantar-les. Si les vas regant amb paciència aconseguiràs un planta nova!

    1. Post
      Author
  2. Hola Antonella:
    Ahir vaig anar al “Paki Italià” i vaig quedar estorat de la quantitat de pasta i salsas que tenen.
    Vaig comprar la calamarta fer fer-la segons la teva recepta.
    Segur que serà bonissima, ja t’ho explicaré
    Records
    Josep

  3. Pingback: El poder d’un carbassó ratllat | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.