Supermercat del Món

AntonellaBotigues, Botigues i restaurants 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Afectuosament conegut com el Paki italià, el supermercat B.H.G Supermercat del Món al Carrer Parlament 21, just a la cantonada amb Viladomat.
Tot un mite de Barcelona. Me’n van parlar diversos italians, “no el coneixes?” sempre amb una cara de meravella. Una petita botiga amb una varietat de productes que a nosaltres italians ens fan caure la llagrimeta i tot.

Com pot ser? Com pot ser que tres germans paquistanesos, el Haroon, el Mafooz i el Mubarak, que van arribar a Catalunya fa 15 anys i no van posar mai els peus a Itàlia, sàpiguen de l’existència dels friarielli, els grelos com es cuinen a Nàpols o que tinguin una impressionant varietat de passata de tomàquet?

Bé, tal com em van explicar, quan van obrir aquest supermercat, fa dos anys i mig, la idea era de tindre diferents productes internacionals. Per Itàlia van agafar pasta. Van demanar quina era la millor marca i li van dir De Cecco.
El cas va ser que al barri hi ha molts italians i nosaltres italians som exigents (això ho va el Haroon, jo diria pesadets):
– De Cecco molt bé, però també és molt bona la pasta Rummo i la Garofalo. I les pappardelle? I la lasanya?

Pasta

– Tota aquesta pasta i no hi ha tomàquet? La passata Mutti sí, la Cirio ok i La Torrente?

Passata de tomàquet

Tomàquet

I ells els van escoltar. I de mica en mica s’omple la pica.
Em diuen que el 60% dels productes italians que trobem a la botiga son a petició. Per això hi he trobat perles com les taperes amb sal (en lloc de vinagre)…

Taperes amb sal

…les olives de Gaeta (que aquí substitueixo amb aquelles d’Aragó)…

Olives de Gaeta

caciocavallo, fonolls i tots els tomàquets que vulgui.

Fonolls

També tenen salses ja preparares, conserves, mascarpone, mozzarella, burrata i per els italians amb nostàlgia cacau Perugina, llevat Pan degli Angeli, cafè Kimbo …

Mozzarella
El genero de un supermercat de barri italià. Només li falta la senyora Assunta darrere del banc a despatxar.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. M’encanta! No el coneixia però m’hi passaré, a vegades costa trobar aquestes botigues i que a més siguin ‘bones’!

  2. M’alegro que has tornat a la botiga – sobretot que a mi em van comentar els nois que al moment de la teva visita no tenien gaire temps i que no podien dedicar-te tanta atenció com volien i com calia – tot un comentari que es podria imprimir i penjar. La veritat és que son molt simpàtics. Jo hi tornaré segur. I després de fer les compres es pot prendre un café amb uns dels millors donuts (aquest de poma amb cansalada!) de la ciutat a La Donuteria justament al altre costat de la cruïlla .

  3. Vet aquí un gran exemple d’empresa amb èxit garantit: observar el mercat, escoltar al client i fer-se’l fidel donant-li allò que busca, encara que sigui una mica més car que a l’hipermercat. Mola 🙂

  4. A Gràcia, al C/ Carolines (al costat de Fontana), també hi ha un “paki” que té productes italians. Es diu Jaimal Supermercat i potser no té tants productes com aquest, però sí que té pasta, passata, cafés (Kimbo, Lavazza, etc.), biscotti (Mulino Bianco i altres marques), sottoli, patés, vins, etc.

  5. Post
    Author
  6. Pingback: Calamarata amb carbassons i menta | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *