Linguine amb musclos

AntonellaAngules de blat, Espaguetis negres, Linguine, Peix, Spaghetti, Vermicelli 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Una recepta molt fàcil adapta per un dia de cada dia. La salsa per aquestes linguine (o espaguetis) es cou amb l’aigua filtrada dels musclos i agafa aquest gustet de mar. Una mena d’espaguetis allo scoglio però amb un sol ingredient.

Ingredients per a 4 persones

  • 360 g de linguine o espaguetis (o podeu provar amb espaguetis negres o amb les angules de blat del Sandro Desii)
  • 1 kg de musclos
  • 400 g de tomàquet natural (pelat i a trossos)
  • 50 ml d’oli
  • all
  • julivert fresc

Preparació

Netegeu els musclos i coeu-los en una olla molt gran, amb tapa. Només cal posar els musclos a l’olla i encendre el foc. Quan s’hagin oberts tots, retireu-los i filtreu-ne l’aigua i guardeu-la. Jo faig servir un embut folrat de cotó fluix. aigua dels musclos Separeu els musclos de les closques i guardeu-ne un parell sencer per cada plat com a guarnició. Escalfeu l’oli en una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) i afegiu-hi dos o tres grans d’all pelats i sencers. Abans que comencin a agafar color afegiu-hi el tomàquet. tomàquet natural Coeu-ho per un parell de minuts, afegiu-hi l’aigua dels musclos i deixeu que es redueixi. Quan l’aigua s’hagi reduït a menys de la meitat, afegiu-hi els musclos sense closca i deixeu que faci xup xup per uns minuts més.

Afegim els musclos sense closca

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la al dente i aboqueu-la a la paella amb la salsa.

Remenem

Remeneu-ho amb la flama encesa, afegiu-hi el julivert picat, emplateu-ho i decoreu cada plat amb els musclos amb closca.
Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *