• Calamarata

    Ahir vaig tindre convidats per dinar i de primer plat vam fer Calamarata.  És una pasta amb forma de anells de calamars amb una salsa de calamars. La idea és que a un primer cop d’ull no es distingeixi la pasta del calamar. He fet servir la Calamarata de Garofalo que vaig comprar fa unes setmanes a La Italiana, però també vaig trobar el mateix format a Pasta Lucca.

    Ingredients per a 6 persones

    • 15 calamars mitjans (de 12 cm més o menys perquè l’anell tingui la mateixa mida de la pasta)
    • 600 gr. de tomàquets pelats i a trossos o 2 llaunes de tomàquet sencer
    • 7 cullerades d’oli
    • 500 gr. de pasta
    • bitxo
    • all
    • julivert
    • mig vas de vi blanc

    Preparació

    En una paella ampla sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli.  Afegiu-hi els calamars. Perquè l’efecte pasta-calamar sigui perfecte, jo no vaig fer servir els tentacles dels calamars (els vaig congelar per una futura salsa de peix), només el cos tallat en anells de 3 cm.
    Coeu els calamars per uns minuts i quan l’aigua s’hagi evaporat quasi del tot afegiu-hi el vi i deixeu que evapori. Quan s’hagi evaporat el vi, afegiu-hi els tomàquets i deixeu coure per 30 minuts com a mínim. Tasteu i ajusteu de sal.
    Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la quan estigui al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit els calamars. Remeneu, emplateu i acabeu el plat amb una mica de julivert picat.

    Bon profit!

    Etiquetes:

Webs que enllacen a aquest article:

  1. On gastar una pasta en pasta, Part II | La pasta per als catalans
  2. Amanida de pasta de mar | La pasta per als catalans
  3. Radio che passione! | La pasta per als catalans

Deixa un comentari