Calamarata

Calamarata

Antonella Calamarata, Peix 4 Comentaris

Ahir vaig tindre convidats per dinar i de primer plat vam fer Calamarata.  És una pasta amb forma de anells de calamars amb una salsa de calamars. La idea és que a un primer cop d’ull no es distingeixi la pasta del calamar. He fet servir la Calamarata de Garofalo que vaig comprar fa unes setmanes a La Italiana, però també vaig trobar el mateix format a Pasta Lucca.

Ingredients per a 6 persones

  • 15 calamars mitjans (de 12 cm més o menys perquè l’anell tingui la mateixa mida de la pasta)
  • 600 gr. de tomàquets pelats i a trossos o 2 llaunes de tomàquet sencer
  • 7 cullerades d’oli
  • 500 gr. de pasta
  • bitxo
  • all
  • julivert
  • mig vas de vi blanc

Preparació

En una paella ampla sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli.  Afegiu-hi els calamars. Perquè l’efecte pasta-calamar sigui perfecte, jo no vaig fer servir els tentacles dels calamars (els vaig congelar per una futura salsa de peix), només el cos tallat en anells de 3 cm.
Coeu els calamars per uns minuts i quan l’aigua s’hagi evaporat quasi del tot afegiu-hi el vi i deixeu que evapori. Quan s’hagi evaporat el vi, afegiu-hi els tomàquets i deixeu coure per 30 minuts com a mínim. Tasteu i ajusteu de sal.
Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la quan estigui al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit els calamars. Remeneu, emplateu i acabeu el plat amb una mica de julivert picat.

Bon profit!

AntonellaCalamarata

Comentaris 4

  1. Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part II | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Amanida de pasta de mar | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Espaguetis negres amb salsa de tomàquet i sípia (o calamar) | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *