Pasta amb carbassons i gambes

Antonella Elicoidali, Linguine, Macarrons, Mezze maniche, Peix, Penne rigate, Rigatoni, Tortiglioni, Vegetals 17 Comments

Compartir aquesta entrada

Un plat de èxit assegurat. Agrada a tothom, és fàcil de fer, queda molt bé al plat i com és bastant delicat es pot servir també per sopar.

 

Ingredients per a tres persones

  • 250 gr. de linguine o qualsevol pasta curta, elicoidali Garofalo (es troben al Caprabo), macarrons, penne rigate, rigatoni, tortiglioni o mezze maniche
  • 300 gr. de gambes pelades
  • 2 gambes per cap amb closca per decorar
  • 2 carbassons mitjans
  • 1 ceba petita
  • 1 sobre de safrà (0,1 gr. aproximadament)
  • un got de vi blanc
  • 1 ampolleta de nata per cuinar
  • oli, sal, pebre

Preparació

Renteu els carbassons, talleu-los a rodanxes molt primes i fregiu-los amb oli abundant.

Quan estiguin daurats, poseu-los a un paper de cuina i reserveu-los.

En una paella ampla, coeu les gambes amb closca amb dues cullerades d’oli i reserveu-les.

En la mateixa paella coeu les gambes pelades i reserveu-les

Sempre en la mateixa paella, afegiu-hi la ceba trinxada molt finament per 3-4 minuts i abans que agafi color afegiu-hi el vi  coeu fins quan s’evapori.

Afegiu la nata a la paella amb la ceba. Quan estigui calenta afegiu-hi el safrà.

Aneu remenant perquè es desfaci i coeu per tres minuts.

Despres afegiu alla paella les gambes pelades i els carabassons fregits, coeu un parell de minuts més i apagueu el foc.

Coeu la pasta. Un parell de minuts abans que estigui cuita, torneu a posar la paella al foc i escalfeu les gambes amb closca al microones. Quan la pasta estigui al dente aboqueu-la a la paella. Remeneu delicatament, emplateu i decoreu el plat amb les gambes amb closca.

Buon appetito!

Foto

Aquesta és la versió amb Elicoidali Garofalo. Ahir va venir a sopar en Vicent. Amb gana. Els convidats amb gana son els meus preferits, mai diuen no a un bon plat de pasta, encara que sigui per sopar.

És un plat fàcil de fer, si no trobeu les gambes amb closca o el safrà queda bo igualment i sempre té èxit. Aquesta és una versió feta amb rigatoni De Cecco a Londres, a casa de amics.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 17

    1. Post
      Author
  1. Hola de nou Antonella!

    Doncs la que vaig tastar és la recepta de la cadena de restaurants Ginos que porta gambes, tomata fresca, bitxo, all i suposo que hi posen crema de llet, però la veritat, no t’ho sabria dir amb exactitud.

    D’altra banda, aquesta recepta d’avui té una pinta exquisita… Intentaré fer-la aquest cap de setmana (ja porto dos dies seguits acabant uns raviolli al pesto que tenia fets i millor variar una mica :P).

    Fins aviat!

    Anna

    1. Post
      Author

      Hola Anna,
      doncs la combinació aquesta no la conec :). Un de aquest dies penjarè la meva versió dels spaghetti alla pirata i un altra recepta de espaguetis amb salsas de gambes que pero no porta crema de llet. Ja t’avisarè. Si acabes fent la pasta amb carabassons i gambes deixa’m un comentari!!
      Gràcies i molts records
      Anto

  2. Hola!

    Doncs no me n’he pogut estar i l’he fet. M’he passat amb el safrà, però ha quedat boníssima!

    N’he fet una foto, ja et passaré l’enllaç quan la pengi.

    Gràcies!

    Anna

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  3. Hola enamorats de la pasta

    Sóc el Vicent el qui va gaudir el que no està escrit amb el sopar que va fer la xef Antonella. L’Anna s’ha avançat a una idea que volia propossar-vos, enviar la fotografia de una recepta cuinada o bé pujar-la per escollir la millor foto 😉

    Salut per a tots

    1. Post
      Author
  4. Hola Antonella i pasta-addictes
    Sóc la dona del convidat a aquest plat (Vicent)
    Quan Vicent vingué i em va contar que li havies preparat i que li havia agradat molt en vaig posar un poc gelosa (és broma), vaig pensar en fer-la i avui l’he feta, crec que m’ha sortit prou bé, encara que per manca de coses he fet alguna variació:
    L’he fet amb macarrons a l’ou, enlloc de vi blanc l’he posat rosat (no tenia blanc) i el julivert (a mi sí m’agrada) l’he posat mesclat amb la nata i el safrà i per tant l’he cuit un poc, no estava mal…
    De tota manera, gràcies per donar-nos idees noves sobre la pasta i així canviem un poc
    Tampoc estaria mal que ells també agafaren les idees i sorprengueren a una, no creus?

    Salut i fins la pròxima recepta

    1. Post
      Author
  5. Hola Antonella,

    ahir vaig sopar a casa un amic que ens va convidar i sorprendre amb aquest plat seguint la teva recepta 🙂

    Com que a ell ja el vaig felicitar, volia passar per aquí i dir-te que estava boníssima! Me la guardo al Pinterest amb la resta… mira que costa no menjar pasta cada dia, amb aquest blog…

    1. Post
      Author
  6. Pingback: Pasta con calabacín y gambas (De La pasta per als catalans) | A Pie in The Sky

  7. Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans

  8. Pingback: Maccaroni, pasta bar i Take away | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.