Bucatini all’amatriciana

Antonella Bucatini, Penne rigate, Rigatoni, Salses 11 Comments

Compartir aquesta entrada

Amb una mica de retard però aquí estic amb les receptes “romanes” després de un quants dies passats a Roma. Aquesta és l’amatriciana de la meva cosina, feta per amable petició meva.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de bucatini o penne rigate o rigatoni
  • 100 gr. d’oli
  • 1 ceba mitjana
  • 300 gr. de tomàquets pelats i a trossets o 1 llauna de tomàquet triturat
  • 1 llauna de tomàquet sencer (sense aigua)
  • 150 gr. de cansalada viada amb o sense pebre negre
  • Formatge pecorino romano (si no en teniu podeu feu servir parmesà o un formatge de ovella curat amb gust fort)
  • Bitxo al gust

Preparació

En una paella ampla feu sofregir la ceba i la cansalada amb l’oli fins quan la ceba estigui daurada.
Afegiu-hi el tomàquet i el bitxo, saleu i deixeu coure fins quan la salsa es comenci a reduir.
Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la al dente i afegiu-la a la paella on heu cuit la salsa. Afegiu-hi tres cullerades de formatge i remeneu. Emplateu i serviu amb una mica més de formatge.

               

 

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 11

  1. Bon dia Anto,
    He vist que a les receptes de salsa a base de tomaquet no hi poses herbes (orenga, alfabrega). Es perque hi han grups de salsa de tomaquet amb herbes i un altre grup sense herbes ? Es correcte posar herbes a la salsa de tomaquet ?
    Una abraçada
    Oriol
    Per cert, FELICTATS per el premi de millor recepta del mes d’octubre, aixo es com diem als Països Catalans “arribar i moldre”

    1. Post
      Author

      eheh… gràcies!
      no totes les receptes amb salsa de tomàquet porten herbes, no. L’amatriciana com ja porta ceba, cansalada i bitxo, no en porta.
      Orenga casi mai, julivert per les salses de tomàquet amb peix, alfabrega per les salses de tomàquets amb vegetals… mooolt genericament…..
      Molts records!

  2. Pingback: Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  3. Hola! Primer de tot, felicitar-te pel teu blog. Et segueixo també al Facebook i em semblen genials les teves col.laboracions amb La Cuina de la Carbó. Avuí hem provat a casa aquesta recepta, però amb rigatoni, i ens ha agradat moltíssim. El regustet final del bitxo li dóna un puntet molt bó. Em declaro addicta de les teves receptes. Una forta abraçada.

    1. Post
      Author
  4. Pingback: Cap a la Garriga! | La pasta per als catalans

  5. Hola guapa! Enhorabona pel blog. És molt interessant i complert. Estic molt contenta d’haver-lo trobat perquè m’encanta la pasta i vull cuinar-la a la italiana…. pasta de debò!!! Gràcies per la recepta de la pasta a all’amattriciana… LA vaig tastar una vegada en un restaurant i em va entusiasmar. Salut

    1. Post
      Author
  6. Boníssims!

    Tinc ascendència italiana i la pasta és una cosa molt important a casa (mai no bullim la pasta abans de parar la taula i mai no responem el telèfon si tenim la pasta al plat!). Les teves receptes m’ajuden a recuperar gustos dels viatges a veure parents italians: Gràcies!

    1. Post
      Author
  7. Pingback: Curset al Casino de Constantí i la botiga de productes italians Ma che bontà de Tarragona | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *