Gnocchi alla Sorrentina

AntonellaAl forn, Gnocchi, Gnocchi de patates Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

L’altre dia he publicat un vídeo a Instagram que us està agradant molt!
Doncs la recepta amb les dosis aquí:

Per els gnocchi

La proporció és, més o menys, 150/200 g de patates per cap i la farina que absorbeixen.

Per la salsa

  • passata de tomàquet (o tomàquet triturat)
  • oli
  • sal
  • alfàbrega
  • mozzarella fresca

Bulliu les patates amb tota la pela. Quan estiguin fetes peleu-les i aixafeu-les amb el passapuré.

Afegiu-hi la farina a poc a poc i amasseu-ho fins que la massa tingui prou consistència. A casa meva no s’hi posa sal a la massa. La sal va a l’aigua quan és el moment de coure’ls.

Ara feu-ne un cilindre de 2 cm de diàmetre i talleu-lo en rodanxes de 1 o 2 cm de gruix.

Doneu la forma als gnocchi amb el dit i deixeu-los a reposar sobre un drap amb una mica de farina, coberts amb un altre drap.

Prepareu la salsa de tomàquet. Escalfeu un raig d’oli, afegiu-hi l’all sencer i pelat i abans que cremi el tomàquet. Deixeu reduir una mica, afegiu l’alfàbrega, tapeu-ho i que reposi uns minuts.

Coeu els gnocchi en aigua amb sal. Els gnocchi estan fets quan suren. Millor treure-los amb una escumadora.

Poseu-los en un bol amb la salsa de tomàquet, mescleu-los bé i poseu-los en terrines per el forn.

Cobriu amb la mozzarella i passeu-los pel forn per pocs minuts, fins que la mozzarella comenci a fondre.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *