Vaig trobar aquesta recepta ahir, fent neteja de revistes, en una llibreta anònima de receptes amb safrà i em va intrigar. En la recepta original fan servir linguine o bavette, però amb le tagliatelle va quedar prou bé. Facilíssima.
Ingredients per a 4 persones
- 300 gr. de tagliatelle
- 800 gr. de cloïsses
- un carbassó (300 gr. aprox.)
- una ceba petita
- julivert picat
- 1 sobre de safrà (0,1 gr. aprox.)
- 6 cullerades d’oli
- sal
Preparació
Netegeu les cloïsses i deixeu que s’obrin en una paella sense cap condiment, a foc viu. Filtreu l’aigua que hauran deixat anar i guardeu-la. Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat com a guarnició.
Llaveu i talleu el carbassó amb una pala tallaformatge per obtenir lamines molt primes. Amb un ganivet talleu les lamines de carbassó a tires de amplada més o menys igual a la mida de les tagliatelle.
En una paella ampla, escalfeu l’oli i sofregiu la ceba tallada a trossets petits. Afegiu-hi els carbassons i deixeu coure fins que no hagin agafat color, remenant (5 minuts). Diluïu el safrà en l’aigua de les cloïsses i afegiu la barreja a la paella. Afegiu-hi el julivert picat, les cloïsses i coeu per 5-7 minuts més. No deixeu que evapori tota l’aigua.
En principi no cal afegir sal, però tasteu la salsa i ajusteu de sal al vostre gust.
Coeu les tagliatelle en abundant aigua salada. Escorreu-les al dente (guardeu una mica d’aigua de cocció) i aboqueu-les a la paella. Remeneu uns segons. Si el condiment no us sembla suficient, afegiu-hi una cullerada o dos de l’aigua de cocció.
Emplateu i decoreu el plat amb les cloïsses amb closca i amb una mica més de julivert picat.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 4
Ostres que bona, la pasta amb fruites del mar sempre ha estat per a mi una oferta irrebutjable. I faig servir poc el safrà, massa poc… haurem de fer la prova 🙂
Author
Si la fas ja em diràs si t’ha agradat
A mi el safrà m’encanta! Aquesta recepta triomfarà a casa!
Petons
Sandra
Pingback: Timbals de pasta i carbassons | La pasta per als catalans