Espaguetis amb rovellons

AntonellaSpaghetti, Spaghetti alla chitarra, Vegetals, Vegetarianes 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Els rovellons a Itàlia es coneixen sobretot a Calabria, a l’altiplà de la Sila, on li diuen rositi. I no. Com m’ha fet notar la Carme Gamero (@laSierpita) lo que correspon a la veu de la wikipedia italiana a Lactarius deliciosus no són pas rovellons, si no pinetells. Els rovellons són els Lactarius sanguifluus, que a la wiki italiana no tenen entrada.

De fet jo no havia vist mai els rovellons abans de arribar aquí. Una vegada esbrinat el nom del bolet a Itàlia estava segura que en algun lloc el feien servir per la pasta. He buscat una mica per internet i he trobat unes quantes versions d’una recepta típica calabresa: Spaghetti con i rositi. Que serien en realitat espaguetis amb pinetells, però el plat ha sortit força bé encara que hagi fet servir rovellons.

En tots els casos feien servir spaghetti alla chitarra, aquí en teniu de la marca Sandro Desii. No en tenia i he fet servir spaghettoni o sigui uns espaguetis una mica més gruixuts dels espaguetis normals. La recepta és molt, molt fàcil.

ingredients

Ingredients per persona

  • 2 o 3 rovellons
  • 3 tomàquets cirerols pera per persona (jo tenia aquests maquíssim que veieu a la foto, directament de l’hort de la senyora Anita d’aquí al poble que són una mica més grans de lo que trobeu al supermercat, si són molts petits 4)
  • 2 cullerades abundants d’oli
  • ¼ de ceba
  • una punteta de bitxo
  • abundant julivert

Preparació

Netegeu els rovellons amb un drap humit i talleu-los en tiretes primes.
Talleu la ceba molt petita i partiu els tomàquets per la meitat.
En una paella ampla (on després hi haureu d’abocar la pasta) escalfeu l’oli i afegiu-hi la ceba.
Quan comenci a agafar color afegiu-hi els rovellons i el bitxo i coeu-los a foc lent. Poc bitxo, que no volem que mati el gust dels rovellons.

Afegim els bolets
Quan estiguin fets afegiu-hi els tomàquets i algunes branques de julivert (només han de deixar l’aroma, després les traureu) i coeu per 5 minuts més a foc fort.

Quan estiguin fets hi afegim els tomàquets

Durant la cocció aixafeu els tomàquets amb una forquilla. Quan els tomàquets s’hagin pansit una mica i els rovellons hagin agafat una mica de color apagueu el foc i tapeu.

Salsa de rovellons

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal i quan estigui al dente escorreu-la i aboqueu-la a la paella on haureu tornat a encendre el foc i haureu retirat les branques de julivert.
La pasta no s’ha de escórrer del tot, ha de quedar una mica humida.

Aboquem els espaguetis a la paella

Salteu els espaguetis a la paella a foc fort per un parell de minuts tot remenant, emplateu-ho i serviu-ho amb una picada de julivert fresc.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *