Visita a “Il Mercato” Espai gastronòmic

AntonellaBotigues, Botigues i restaurants 16 Comments

Compartir aquesta entrada

La setmana passada vaig anar d’exploració a trobar la gent de “Il Mercato” Espai gastronòmic a les Franqueses del Vallés, Carrer Guardaagulles nº 2. Tenen una pàgina de Facebook molt completa on hi pengen informacions sobre nous productes i ofertes.

En Tomàs i la seva família fa anys que treballen en aquest sector com a majoristes i fa un parell d’anys que han obert aquest espai per la venta al detall amb preus molt convenients. Qui hi vagi té la opció de comprar la quantitat de producte que vol. En el cas del parmesà, per exemple, es poden agafar més peces envasades a un preu per Kg inferior a si se’n compra una sola peça. I això val per tot.

Com podeu veure l’espai és enorme i els productes molt variats:

Formatges i embotits típics d’Itàlia i pizzes artesanals

formatges

 

pizzes

Una selecció de vins i cerveses

Selecció de vins

 

Selecció de vins

De vinagres balsàmics

Selecció de vinagres balsàmics

Una curiositat: preparats de verdures liofilitzades naturals per salses, aquí per exemple un preparat per Puttanesca, que no havia vist mai, i preparats per risotti

Preparat per a salses

Ceps secs tallats molt grans per preparacions més maques o a trossets més petits per a salses. També en bosses més grans.

Ceps secs

La Simmenthal! Per els italians nostàlgics. Aquesta és una carn bovina en gelatina que es produeix a Itàlia des de el 1923 i jo recordo d’haver-ne menjat de petita.

Simmenthal

Una bona varietat de conserves de tomàquets, sencer, triturat, passata, concentrat

Passata

Tomàquet sencer i triturat

Salses preparades

Salses preparades

Productes típics com aquests dolços del Cilento

Dolços regionals típics

La marca de pasta estrella de la botiga és La Fabbrica della Pasta di Gragnano de la qual tenen moltíssim formats:

La Fabbrica della Pasta

 

La Fabbrica della Pasta

 

La Fabbrica della Pasta

 

La Fabbrica della Pasta

I d’alguns molt peculiars.

Formats de pasta peculiars

Jo m’he emportat una estrella, una flor i un galet gegant per provar. A veure! No les he tastat mai, ja us ho explicaré.
També tenen confeccions regal on la pasta està acompanyada de una olla, o vi i gots, o cassoletes de terrissa i coberts, cosetes així.

La Fabbrica della Pasta

A més tenen diferents formats de pasta amb ou, llargs o per a sopa.

Pasta amb ou

 

Pasta amb ou

I aquella pasta de colors amb formes rares que jo no prefereixo perquè sempre l’he vista a Itàlia en les botigues de records però no vol dir que no sigui bona, simplement no ho sé.

Pastes de colors

També tenen una amplia varietat de pasta de cultiu biològic i per a celíacs

Pasta bio i de kamut

 

Pasta per a celíacs

I sempre per a celíacs una gran varietat de pa i brioxeria que em va colpir bastant.

I per acabar no hi podia faltar jo!!!

La pasta per als catalans

Resumint la visita és molt recomanable, sobretot si voleu fer rebost. Si hi aneu al voltant de l’hora de dinar també tenen un espai on ofereixen un menú de degustació. Tota la família és molt amable.

Ah! Si hi aneu digueu al Tomàs o a l’Ivan que els heu descobert a través d’aquest blog!

Buone compere!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 16

  1. òndia, òndia, òndia, aquest sí que és un d’aquells mercats per anotar ara mateix!! A casa ens encanta, això de tastar coses noves tretes de mercats on saben el que venen! Gràcies per aquesta magnífica recomanació.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  2. Hola Antonella!!
    Som fanàtics de la cuina italiana. Jo sóc argentina i el meu home català… Li vaig ensenyar el trosor de cuina que teniu perque de petita els meus pares m’ho van inculcar. Teniu una cuina excelent i sempre em sorprenen les combinacions que feu… I el teu blog una ajuda per recordar Itàlia de prop. Hem viatjat a Itàlia cada any (la coneixem de punta a punta) i es una maravella a tots els nivells. Ara som fanàtics tots dos, bueno i el nostre petit de 22 mesos! En referència a aquesta botiga, nosaltres vivim a Girona i és difícil anar cap a Barcelona. No tenim facebook i volem saber si tenen pàgina web i store online. Si no és així haurem d’anar!! 😉
    Moltes gràcies per els teus consells i t’escoltem a la ràdio sempre! Ah! I el teu llibre el fem servir molt! Mai haviam seguit tant un llibre de receptes!! Faràs un altre??

    1. Post
      Author

      Hola Gisele!
      Moltes gràcies per el teu comentari.
      Que jo sapiga no tenen botiga online però proba a posar-te en contacte amb ells, 938443343, mai se sap!

      La botiga de La Garriga, Adrià Productes Napolitans sí que te botiga online.

      Un altre llibre? 🙂 de moment no se’n parla… però està a punt de sortir la segona edició d’aquest! 🙂

      Una abraçada!

    2. Hola Gisele, actualment estem treballant en una nova pàgina web que incorporarà botiga online! Quan estigui operativa els seguidors de l’Antonella sereu els primers en assabentar-vos!

      1. Post
        Author
  3. La pasta aquesta de colors, per a turistes, és ni fu ni fa. La majoria de colorant acaba a l’aigua, amb un color de gos quan fuig que espanta a qualsevol (espero un bonus per la frase feta). Fa riure més aviat per la forma que pel color (especialment si compres cazzetti i els portes a casa dels pares per dinar sense avisar).

    1. Post
      Author
  4. Avui sense falta aniré a II Mercato, tróvo interesan el que he vist al teu bloc, hi ha de tot!!!!!!!
    Gràcies ,
    Antònia

  5. Pingback: Caccavelle farcides amb albergínies o amb carbassons. De regal a Il Mercato, espai gastrònomic | La pasta per als catalans

  6. Pingback: Pappardelle amb salsa tartufata | La pasta per als catalans

  7. Pingback: El plat preferit del James McAvoy és Linguine amb escamarlans | La pasta per als catalans

  8. Pingback: Aquí també regalem una panera! | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *