El plat preferit del James McAvoy és Linguine amb escamarlans

AntonellaBavette, Linguine, Peix, Spaghetti 8 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa un parell de setmanes vaig anar a Londres a veure The Ruling Class amb el James McAvoy.
Sóc molt fan. Si tothom té un punt de friqui, aquest és el meu.
La obra va ser boníssima, em va agradar molt. Després vam anar a la porta del darrere i vam esperar en una cua molt British que el James sortís per saludar els fans.
Quan va arribar el meu torn després de les formalitats, la foto, la firma, el hihi haha, li vaig fer el discurset que tenia preparat:
– Et puc fer una pregunta? Jo escric sobre pasta, tinc un blog i un llibre
– Ah, de veritat?
– Sí! Et puc preguntar, i publicar, quin és el teu plat de pasta preferit?

James McAvoyJames McAvoy

El veredicte: linguine amb escamarlans.

I aquesta és la recepta.

Ingredients per 2 persones

  • 200 g de pasta
  • 10 escamarlans
  • 2 grans d’all pelats
  • 4 culleres soperes de tomàquet triturat
  • 1 got de vi blanc
  • julivert fresc
  • oli
  • sal
  • bitxo

Preparació

Guardeu un escamarlà sencer per persona i peleu la resta.

En una cassola escalfeu un raig d’oli abundant amb un all pelat i una punta de bitxo, afegiu-hi els caps i les closques dels escamarlans. Quan comencen a agafar color, afegiu-hi el vi i deixar que s’evapori. Afegiu-hi 200 ml d’aigua i coeu-ho per uns 5 minuts més aixafant una mica les closques.

Filtreu els suquet obtingut amb un colador i reserveu-lo.

En una cassola ampla, on després haureu d’acabar de coure la pasta, escalfeu una mica més d’oli, coeu els escamarlans sencers i reserveu-los.

En el mateix oli coeu els escamarlans pelats i reserveu-los.

Sempre en el mateix oli, afegiu-hi un all pelat i quan comença a agafar color afegiu-hi el tomàquet i ajusteu de sal. Coeu-lo remenant per uns 5 minuts, fins que es redueixi una mica i apagueu el foc.

Coeu la pasta per una mica més de la meitat del temps indicat pel fabricant.

Afegiu el suquet a l’olla amb el tomàquet i torneu a encendre el foc. Amb l’ajuda una forquilla gran i un cullerot aneu traient la pasta de l’olla de cocció i poseu-la a la cassola amb la salsa i continueu la cocció tot remenant fins que l’aigua es redueixi.

Afegiu-hi els escamarlans cuits, el julivert picat, remeneu-ho i ja estarà.

Emplateu i decoreu el plat amb l’escamarlà sencer.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 8

  1. Pingback: James McAvoy favorite pasta dish is Linguine with scampi | La pasta per als catalans

  2. Post
    Author
  3. Hola Antonella,
    A mi també m’agrada James, està molt bé a Shameless i es el millor de Atonement. No em sorprèn que aquest sigui el seu plat de pasta favorit.
    Voldria preparar un plat de pasta que contingui “gulas”. Tot i que aquest succedani no es un ingredient molt “noble” per dir-ho d’alguna manera, vull sorprendre a un familiar que li agraden molt. Em pots suggerir alguna recepta?
    Gràcies.
    El teu bloc es una temptació constant, les receptes sense excepció semblen delicioses, les fantàstiques fotografies contribueixen en gran mesura. Felicitats!

  4. Post
    Author

    Oooohhh!!! Finalment algú amb qui es pot parlar! És que jo sóc MOLT fan!
    🙂

    Doncs gules. Les podries fer amb la pasta Sandro Desii, les angules de trigo, quedaria un plat molt divertit.
    O amb espaguetis negres.

    La recepta seria molt fàcil. Jo escalfaria un raig d’oli abundant i hi posaria dos grans d’all pelats i tallats a lamines i un filet d’anxova (o un bitxo, una cosa o l’altra les dues a l’hora no les prefereixo). Quan estigui desfet (cosa d’un minut) les angules i saltejar-ho una mica.
    En una paella pots fregir una mica de pa i desprès picar-lo o fregir directament pa ratllat (millor d’aquell gruixut).
    Una vegada escorregudes les angules o els espaguetis (guarda una mica d’aigua) les aboques a la paella amb les gules, saltejar, afegir el pa fregit i cap al plat amb julivert fresc.
    Ja diràs!
    Records! i ens veiem al cine al març per Frankestein!

  5. He fet el plat amb alguna variant i ha sortit deliciós. Les variants han estat: afegir-hi musclos petitons del Delta, afegir una mica de concentrat italià a la tomata, i fer servir spaghetti secs vermells i negres d’espelta que li han donat un toc de color. Molt rebó. Gracies.
    Amb els musclos he fet el següent: he afegit els musclos a les closques i caps. El caldo ha incorporat el suc dels escamerlans. He salvat alguns musclos sencers (3 o 4 per persona) i la resta els he pelat, salvat i afegit al final de tot.

  6. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *