El plat preferit del James McAvoy és Linguine amb escamarlans

Antonella Bavette, Linguine, Peix, Spaghetti 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa un parell de setmanes vaig anar a Londres a veure The Ruling Class amb el James McAvoy.
Sóc molt fan. Si tothom té un punt de friqui, aquest és el meu.
La obra va ser boníssima, em va agradar molt. Després vam anar a la porta del darrere i vam esperar en una cua molt British que el James sortís per saludar els fans.
Quan va arribar el meu torn després de les formalitats, la foto, la firma, el hihi haha, li vaig fer el discurset que tenia preparat:
– Et puc fer una pregunta? Jo escric sobre pasta, tinc un blog i un llibre…
– Ah, de veritat?
– Sí! Et puc preguntar, i publicar, quin és el teu plat de pasta preferit?

James McAvoyJames McAvoy

El veredicte: linguine amb escamarlans.

I aquesta és la recepta.

Ingredients per a dues persones

Linguine amb escamarlans

  • 180 g de linguine
  • 4 escamarlans
  • 250 g de gambes pelades
  • 1 gra d’all pelat
  • 4 tomàquets madurs (o tomàquets de llauna, de marca bona. Jo vaig fer servir aquestes pomodorini della marca Longobardi, boníssims, que podeu trobar a Il Mercato)
  • 1 got de vi blanc
  • julivert fresc
  • oli
  • sal
  • bitxo

Preparació

Peleu els tomàquets i talleu-los a trossos.
En una paella ampla, on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant i coeu-hi els escamarlans, amb l’all i una mica de julivert, per un parell de minuts.

Linguine amb escamarlans

Afegiu-hi el vi i coeu-ho 3-4 minuts més. Reserveu els escamarlans i afegiu-hi els tomàquets.

Linguine amb escamarlans

Linguine amb escamarlans

Coeu-los per 5 minuts, afegiu-hi les gambes pelades i coeu-ho per cinc minuts més.

Linguine amb escamarlans
Ajusteu el punt de sal i apagueu el foc.

Mentrestant coeu la pasta, escorreu-la i aboqueu-la a la paella amb la salsa amb la flama novament encesa i forta.

Linguine amb escamarlans

Remeneu-ho un minut, emplateu-ho i decoreu cada plat amb els escamarlans i una picada de julivert.

Bon profit!

Per cert, si esteu a Londres i teniu gana de pasta, vaig descobrir aquesta botiga a Shoreditch, Burro e salvia es diu, que feia una pinta molt bóna. Totes italianes i et feien la pasta allà mateix. 52 Redchurch Street.

Burro e Salvia

Burro e Salvia

Burro e Salvia

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Pingback: James McAvoy favorite pasta dish is Linguine with scampi | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  2. Hola Antonella,
    A mi també m’agrada James, està molt bé a Shameless i es el millor de Atonement. No em sorprèn que aquest sigui el seu plat de pasta favorit.
    Voldria preparar un plat de pasta que contingui “gulas”. Tot i que aquest succedani no es un ingredient molt “noble” per dir-ho d’alguna manera, vull sorprendre a un familiar que li agraden molt. Em pots suggerir alguna recepta?
    Gràcies.
    El teu bloc es una temptació constant, les receptes sense excepció semblen delicioses, les fantàstiques fotografies contribueixen en gran mesura. Felicitats!

    1. Post
      Author

      Oooohhh!!! Finalment algú amb qui es pot parlar! És que jo sóc MOLT fan!
      🙂

      Doncs gules. Les podries fer amb la pasta Sandro Desii, les angules de trigo, quedaria un plat molt divertit.
      O amb espaguetis negres.

      La recepta seria molt fàcil. Jo escalfaria un raig d’oli abundant i hi posaria dos grans d’all pelats i tallats a lamines i un filet d’anxova (o un bitxo, una cosa o l’altra les dues a l’hora no les prefereixo). Quan estigui desfet (cosa d’un minut) les angules i saltejar-ho una mica.
      En una paella pots fregir una mica de pa i desprès picar-lo o fregir directament pa ratllat (millor d’aquell gruixut).
      Una vegada escorregudes les angules o els espaguetis (guarda una mica d’aigua) les aboques a la paella amb les gules, saltejar, afegir el pa fregit i cap al plat amb julivert fresc.
      Ja diràs!
      Records! i ens veiem al cine al març per Frankestein!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *