Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc!

AntonellaAl forn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi, Vegetals, Vegetarianes 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Ja hi som, és l’últim! Galets farcits de verdures sense ni l’ombra de beixamel, dedicats a Quim Monzó que acabo de descobrir té mania a la beixamel. Més endavant li dedicaré també uns canelons.

Tenia previst més receptes, però ja no tinc el temps de preparar-les. Les guardaré per l’any que ve. Us els deixo tots aquí si voleu preparar menú. I recordeu, si en feu envieu-me fotos! Gràcies!

Galets farcits de carn amb beixamel

Galets farcits de marisc

Galets farcits de coliflor amb beixamel

Galets farcits de salmó i ricotta

Aquest és més aviat un farcit de estiu, perquè les verdures llavors serien de temporada. A més, queden iguals de bons amb els conchiglioni, com totes les altres receptes, en lloc dels galets. El proposo perquè va molt bé per a vegetarians i per donar varietat als galets.

Ingredients per a 20-25 galets:

Per el farcit

  • 2 pastanagues
  • una albergínia petita
  • un carbassó
  • una ceba petita
  • 200 gr. formatge que és fon en daus (jo he fet servir un sobre de la Copirineu que es diu Tacos de queso i va quedar prou bé)
  • sal

Per la salsa

  • dues llaunes de tomàquet triturat
  • all
  • oli
  • sal
  • alfàbrega o orenga

– parmesà

Preparació

Prepareu el farcit.
Talleu les verdures en daus petits i fregiu-les separadament. Han de quedar crocants i no toves.  Barregeu-les, ajusteu de sal i afegiu-hi els daus de formatge.

Prepareu la salsa (que seria la salsa de tomàquet bàsica)
En una olla, sofregiu dos alls amb 3 o 4 cullerades d’oli. Afegiu-hi el tomàquet, ajusteu de sal i deixeu coure per 20-30 minuts amb tapa però no tancada de tot. Al final de la cocció, apagueu el foc, afegiu-hi l’alfàbrega (o l’orenga) i tapeu.

Coeu els galets en abundant aigua salada exactament per la meitat del temps marcat al paquet. En el meu cas es necessitaven 14 minuts, els vaig treure després de 7 minuts. Seran molt al dent i no s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.

Amb una cullereta, ompliu els galets amb les verdures.
En una safata per al forn, poseu una capa de salsa. Poseu-hi els galets i cobriu-los amb la salsa i amb abundant parmesà ratllat.

Al forn a 180º per 20 minuts.

Bon profit i Bones festes!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

  1. Bon any Antonella!

    Només volia dir-te que vaig fer els galets farcits de verdures ahir en un sopar de Cap d’Any amb amics i que van quedar IMPRESSIONANTS!

    mmmm… llàstima que no en sobressin!

    moltes gràcies per la recepta i que el 2012 porti moltes coses bones per aquest blog que ja està entre els meus preferits!

    1. Post
      Author

      Hola Anna, bon any!
      Moltes gràcies pel comentari i per el tweet que acabo de veure.
      Que bé que us hagin agradat!
      Estic de vacances, aviat noves receptes.
      Records!

  2. Bones,
    Aquest passat dia 6 de gener era la primera vegada que reunia a la familia de la meva dona a casa per dinar. La sogra va fer el primer plat, Sopa de Mandonguilles, espectacular, i a nosaltres ens tocava el segon.
    Com no podiem ser menys, ens varem decidir per les teves receptes de galets farcits. Els de carn, verdures i els de ricotta amb salmó. Només tenia el dubte de la pasta, però vaig fer servir Lumaconi i la veritat és que van quedar els galets totalment al dente, com jo volia.
    Tot un èxit, i gràcies a les teves receptes. Quan tingui un moment et paso les fotos del procés.
    He vist el que heu cuinat per aquestes festes, i ja en tinc ganes de veure totes les receptes.
    Aquest cap de setmana cau la pizza de carxofa segur!!!!!!
    Moltes gràcies, i no deixis de postejar receptes mai!!!!!!

    1. Post
      Author

      Gràcies a vosaltres per la confiança i el comentari!
      Que bé que hagin sortit bé i que hagin agradat a tothom. Me n’alegro molt!
      La veritat és que la pasta Garofalo no falla.
      Em faria molta il·lusió allò de les fotos, he creat un àlbum a també a Facebook que es diu Les vostres creacions.
      Per la pizza no se! És que el blog va de pasta, però potser faré una pagina només dedicada a pizzes. T’anticipo que divendres publicaré una pasta amb carxofes, estic esperant el mercat de demà per comprar-ne.
      Moltes gràcies de nou per el comentari.
      Fins aviat!

  3. Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *