Galets farcits de marisc. Segon post nadalenc!

Antonella Al forn, Conchiglioni, Galets, Lumaconi, Peix 11 Comments

Compartir aquesta entrada

Desprès els galets amb carn, més galets! Amb peix. Especials, de veritat.

Ingredients per a 20 galets

Per el farcit

  • 600 ml de fumet de peix
  • 20 musclos
  • 20 cloïsses
  • 1 cueta de rap
  • 10 gambes
  • 2 calamars no massa grans
  • oli

Per la salsa

  • 1 llauna i mitja de tomàquet triturat
  • 2 alls
  • bitxo
  • oli

– pa ratllat
– julivert

Preparació

Prepareu el farcit.
En una paella amb tres cullerades d’oli, coeu les gambes. Quan estiguin fetes, retireu-les, peleu-les i guardeu-les.
Netegeu i talleu els calamars a trossos, deixeu les potes senceres i talleu les aletes en tires. Poseu-los a coure en el mateix oli. Afegiu-hi un cullerot de fumet i coeu els calamars per 10 minuts amb tapa. Separeu les potes i les ales de la resta i reserveu-los.
Poseu a coure les cloïsses. Quan estiguin obertes, separeu-les de les closques i reserveu-les.
Poseu a coure els musclos. Quan estiguin oberts, separeu-los de la closques i reserveu-los.
Si voleu, podeu filtrar l’aigua de cocció dels musclos i de les cloïsses i afegir-la al fumet.
Bulliu la cua de rap. Quan estigui feta, trossegeu-la i reserveu-la.
En una batedora, poseu-hi les gambes, les cloïsses, els musclos, el rap i els calamars (continueu a reservar les potes e les ales). Afegiu-hi un cullerot de fumet i trossegeu per uns segons. Ha de quedar un compost cremós amb trossets petits, però no una crema. Si fa falta afegiu-hi una mica més de fumet.


Prepareu la salsa.
En la mateixa paella on heu cuit els calamars, afegiu-hi un parell de cullerades més d’oli i sofregiu l’all i el bitxo per un minut. Afegiu-hi el tomàquet e dos cullerots de fumet. La salsa ha de quedar bastant liquida. Coeu per 7-8 minuts amb tapa. Trèieu l’all i afegiu-hi les cuetes i les ales dels calamars. Continueu amb la cocció per 4-5 minuts més, sempre amb tapa.

Coeu els galets
Afegiu aigua al fumet fins a aconseguir una quantitat adapta per coure-hi els galets.
En teoria no cal afegir-hi sal, però assegureu-vos. Escorreu els galets quan estiguin molt al dent. En el meu cas, a la confecció posava 14 minuts de cocció, els vaig treure després de 7 minuts. No s’haurien de trencar, però per seguretat, trèieu-los amb una escumadora.
Hi ha qui para la cocció passant la pasta per aigua freda o fins i tot posant-la amb aigua i gel: jo ho trobo una mica exagerat. Els vaig posar directament sobre un drap, ben separats.

Ompliu el galets amb el farcit de marisc.

En una safata per al forn feu una capa de salsa de tomàquet sol. Poseu-hi els galets farcits un al costat de l’altre i cobriu els galets amb  la resta de la salsa, les cues i les ales dels calamars. Empolsineu amb una mica de pa ratllat. Poseu tot al forn a 180º per 20 minuts (cada forn és un mon, la part liquida de la salsa s’ha de retirar  i el pa ratllat ha de fer una mica de crosta).

Buon appetito! I sobretot, si en feu, envieu-me una foto, la penjaré! Gràcies!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 11

    1. Post
      Author
  1. Pingback: Galets farcits de salmó i ricotta. Quart post nadalenc! | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Galets farcits de verdures. Cinquè (i últim) post nadalenc! | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Galets farcits de coliflor amb beixamel. Tercer post nadalenc! | La pasta per als catalans

  4. Quina pasada de galets!!!
    I es poden farcir els galets però menjats amb sopa???? osigui, fer una sopa de galets farcits de mandonguilles, per exemple…
    Ptns.
    Lourdes.

    1. Post
      Author
        1. Post
          Author
  5. Pingback: Galets farcits de carbassons i gambes amb salsa de safrà | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *