És a dir, els canelons que fem a casa meva. He fet servir els canelons amb ou De Cecco. En una capsa de 250 g n’hi ha 26 i aquestes són les quantitats dels altres ingredients.
Amb la mateixa barreja podeu farcir també els galets que feu servir per la carn d’olla, el procediment és el mateix.
Per al farcit
- 500 g de carn picada de vedella
- 1 ceba petita
- 1 pastanaga
- 1 branca d’api
- 50 ml de vi blanc
- 350 g de ricotta
- 200 g de fior di latte (és un tipus de mozzarella però menys aquosa, més adequada per cuinar. Es pot substituir per emmental ratllat)
Per a la beixamel (ha de ser molt líquida)
- 20 g de mantega
- 500 ml de llet
- 40 g de farina
- nou moscada
I també:
- 400 ml de ragú (o una salsa de tomàquet simple)
- 60 g de parmesà ratllat
- oli d’oliva verge extra
- sal
- pebre
Preparació
Pica finament la ceba, la pastanaga i l’api. Escalfa un raig d’oli en una paella i sofregeix les verdures a foc baix fins que siguin toves. Afegeix la carn picada, puja una mica el foc i daura-la bé tot remenant. Afegeix el vi blanc i deixa’l evaporar. Ajusta de sal i pebre i cuina a foc baix durant uns 20 minuts.
En un bol barreja la carn amb la ricotta i el fior di latte. Omple els canelons amb l’ajuda d’una cullereta.
Estén una capa fina de ragú i beixamel al fons d’una safata per al forn. Col·loca els canelons l’un al costat de l’altre. Cobreix-los amb la resta de beixamel i de ragú i empolvora amb el parmesà.
Cou al forn estàtic preescalfat a 180 graus durant uns 20-30 minuts, fins que la superfície sigui ben daurada. Deixa reposar uns minuts abans de servir.
Buon appetito!
T'ha agradat? Comparteix-ho!

