Visita a Mercat de mercats

Antonella Botigues i restaurants 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Avui cap recepta, només una recomanació. Si teniu temps avui i demà no us podeu perdre “la gran festa del producte i la gastronomia de Barcelona”, Mercat de Mercats, a l’Avinguda de la Catedral i l’Avinguda Francesc Cambó.
Jo hi vaig anar ahir i m’ho vaig passar super bé. Em va acompanyar la Irene, una bona amiga. Ella és alemanya, com jo porta una desena d’anys aquí a Barcelona. Quan ens vam conèixer parlàvem angles però fa temps que vam passar al català (encara que quan ens enviem emails casi sempre son en angles, aquests costums lingüístics raros…).
Tot això per dir que com les dues tenim la xarrada fàcil, a cada parada que ens vam aturar, una alemanya amb pinta molt nòrdica i una italiana amb pinta potser neutra però amb accent italià, les dues parlant català, la pregunta va ser sempre la mateixa: però de on sou? I les conseqüents cares de meravella. Molt divertit tot plegat. Fins i tot ens van preguntar si podem votar. I no, no podem votar, ho sentim molt.

Vam tindre sort amb la pluja: ni una gota, més aviat molta calor i una mica de sol. Molta gent.
Vam tastar entre altres coses una confitura de olives negres, molt bona (l’única parada on no vaig demanar targeta), cervesa artesanal, i vaig provar aquesta delícia del Ohla Gastrobar, boníssim!

Hi ha de tot i tot molt bo. No vaig fer gaire fotos, no anava en pla blocaire a l’atac, més aviat en pla guiri a la descoberta.

 

Al final em vaig portar aquests productes

Un formatge de vaca de la parada Osona Terra

Un formatge de ovella molt curat (encara estic buscant alguna cosa que se sembli al pecorino) de la Formatgeria Mogent

Un paté d’oliva arbequina que ja me’l veig amb uns espaguetis, de la parada Torclum, un pot de anxoves a trossos (per cuinar no cal que siguin senceres no?) de la parada La Torre Punset, un oli de tòfona i uns olis aromàtics amb alfàbrega, mandarina i bitxo de la parada Olisoliva i una secallona de la parada L’Esquiador.

Ho vaig poder tastar tot abans de comprar-ho i tot estava boníssim.

A més hi ha una aula gastronòmica, tastos guiats de vins i caves i el Bus Alícia.

Doncs res, si teniu temps aneu-hi! Val molt molt la pena i son tots molt simpàtics!

Salut!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

  1. Pingback: Espaguetis amb paté d’oliva arbequina | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.