Minestrone amb pasta

Antonella Conchiglie, Llegums, Pistons, Sedanini, Tubetti, Vegetals 8 Comments

Compartir aquesta entrada

El minestrone és una minestra de verdures. No existeix la recepta perfecta, ni quantitats establer-tes ni una llei que diu quines verdures sí i quines no.
Us explicaré com ho fem a casa meva. Normalment es menja sol, acompanyat amb pa torrat, amb arròs o amb pasta. Jo el prefereixo sol però per amor a l’art (o a la pasta) aquesta vegada l’he fet amb pasta.

Ingredients que no falten mai

  • oli
  • cansalada viada amb pebre o pernil salat
  • la pela del parmesà
  • mongetes ja cuites (de pot o fresques)
  • patates
  • ceba

Ingredients que normalment hi son

  • carbassons
  • pastanagues
  • coliflor
  • pèsols (frescos o congelats)

Ingredients variables

  • carbassa
  • porro
  • mongetes tendres
  • col
  • api (ni ha qui en posa amb el sofregit)

El de la foto porta capocollo (un embotit semblant a la cansalada viada), ceba, pastanaga, carbassó, patata, coliflor, mongeta tendra i mongetes.

Jo faig servir la olla de pressió.

Per les quantitats normalment es posa el mateix volum de cada ingredient i el sofregit de oli, ceba i cansalada viada ha de ser proporcional a la quantitat de verdures.

Ni ha qui fa coure les verdures amb caldo o qui hi posa aigua i una pastilla de brou, jo només hi poso aigua i sal.

Per la pasta no més de 40 gr. per persona. Un format que vagi bé per sopes.

Preparació

Renteu les verdures i talleu-les en daus. En una olla molt gran sofregiu la ceba i la cansalada amb l’oli.

Abans que la ceba agafi color afegiu-hi totes les verdures, la pela del parmesà (es tornarà tova durant la cocció i es desfarà una mica perfumant la minestra) remeneu i cobriu amb aigua. Si feu servir l’olla de pressió no cal que cobriu les verdures del tot, afegiu aigua fins a cobrir tres quarts de les verdures.

Ajusteu de sal. Tapeu i coeu fins que les verdures estiguin cuites. Al final de la cocció destapeu la olla i afegiu-hi les mongetes. Coeu un 5 minuts més, el temps necessari perquè les mongetes s’amalgamin amb la minestra i ja està.

Coeu la pasta a part i afegiu-la al minestrone. Emplateu i acompanyeu amb pebre negre si us agrada.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 8

  1. Ummm sembla que puc olorar i tot la teva recepta!! M´encanta aquest plat, em porta records de la meva infantesa, perquè la meva mare el feia moltes vegades per sopar…mira, m´has donat una idea per avui 😉
    Petonets eivissencs!!

    1. Post
      Author
  2. Quina bona idea la de la pela del parmesà, des d’ara la guardaré per la sopa, doncs la minestrone a casa es un plat molt present. Jo també la preparo sola, i després la que em sobra l’afegeixo a unes llenties.
    Moltes felicitats pel premi!!! Molt merescut, doncs el teu blog es molt interesant i les receptes boníssimes!!!

    1. Post
      Author

      Moltes gràcies Paulina.
      La pela del parmesà també la utilitzem per fer arròs amb col o escaroles amb mongetes. Tot allò que és tipus minestra, vaja.
      Salut!

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.