Spaghetti amb faves, ricotta i cansalada viada

Antonella Llegums, Spaghetti 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Només a publicar la foto a Instagram i dues persones m’han demanat la recepta. Doncs encara que tingui una cua de 3 posts a la espera, aquesta té la precedència! És un plat nou també per mi, és la meva versió dels espaguetis amb faves de @giudeicampi, aka Giuseppe de Martino, fabricant de pasta, del Pastificio dei Campi i del Pastificio G. di Martino. Tot un mestre.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. de espaguetis
  • 200 gr. de faves fresques ja pelades
  • 150 gr. de ricotta (avui tenia ricotta de búfala que em van portar de Itàlia)
  • 1 ceba
  • 100 gr. de cansalada viada amb pebre tallada a maquina, primeta
  • 50 ml. d’oli
  • pebre

Preparació

En una olla ampla, sofregiu la ceba amb l’oli, i quan s’hagi pansit una mica afegiu-hi la cansalada tallada a tiretes.

Coeu per uns minuts i quan també la camsalada estigui rosseta afegiu-hi les faves (com més petites millor, jo les he triat una per una).

Continueu la cocció amb foc viu per 3-4 minuts (les faves han de quedar cruixents) afegiu-hi la ricotta, amalgameu bé i apagueu el foc.

Coeu els espaguetis, un parell de minuts abans que estiguin al dente, torneu a encendre el foc a la paella amb les faves. Escorreu els espaguetis al dente i aboqueu-los a la paella. Amb foc viu, remeneu un parell de minuts. Emplateu, acabeu amb pebre negre.

Buon appetito!

Aquí teniu la versió d’en Jordi. Gràcies!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.