Espaguetis amb gambes

Antonella Bavette, Peix, Spaghetti, Vermicelli 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Quan fa un parell de setmanes vam parlar a la radio de pasta amb peix, em vaig oblidar, entre altres, aquesta recepta de pasta amb gambes, molt típica, rapida i adapta també com a plat entre setmana. A més jo la trobo deliciosa i visualment maca.

Ingredients

  • 80 gr. de pasta per persona
  • entre 5 i 10 gambes per persona (depèn de la mida, de totes maneres evitaria les gambetes més petites)
  • 2 o 3 cullerades d’oli per persona
  • 100 gr. de tomàquet triturat per persona
  • all
  • sal
  • bitxo
  • julivert fresc picat

Preparació

En una paella ampla escalfeu l’oli i poseu a sofregir les gambes, molt poquet, volta i volta, un parell de minuts en total. Trèieu les gambes amb una escumadora i reserveu-les i trèieu de l’oli les restes de les gambes que hi puguin haver quedat. Afegiu a l’oli una mica de bitxo, al gust, l’all pelat, deixeu sofregir per un minut i afegiu-hi el tomàquet. Deixeu coure per 10 minutets. Mentrestant peleu les gambes i deixeu-ne un parell per persona per decorar el plat. Xafeu els caps de les gambes que heu pelat, recolliu el suquet i afegiu-ho a la salsa de tomàquet.
Quan el tomàquet estigui fet, afegiu-hi les gambes pelades, tapeu i apagueu el foc.

Coeu els espaguetis al dente. Si fa falta, un parell de minuts abans que estiguin fet, escalfeu la salsa. Escorreu els espaguetis i aboqueu-los a la paella amb la salsa. Remeneu, emplateu i decoreu el plat amb les gambes pelades i el julivert picat.

Bon profit!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

  1. Doncs jo al contrari que l’Òscar: sóc com un marquès i m’agrada tot ben net 😀
    Veig que a la pasta italiana no falta mai el toquet de bitxo!

    1. Post
      Author

      Quasi mai o almenys en els meu plats que a mi m’agrada molt. Però si non en poses queda igual de bo, de fet als restaurants no crec que n’hi posin.
      A mi també m’agrada amb les gambes pelades i una o dues per decorar, si no les gambes només li has de posar al damunt dels espaguetis i no s’amalgamen amb la salsa. Punts de vista 🙂

  2. Pingback: Angules de blat amb gambetes | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Espaguetis amb gambes, caviar, moll de l’os i tòfona, per enamorar doblement : Diari Gran del Sobiranisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *