Pasta amb carxofes i cansalada viada amb pebre al forn

Antonella Al forn, Elicoidali, Rigatoni, Tortiglioni 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Per aquest cap de setmana llarg, us deixo amb un plat de diumenge, una pasta al forno.
Últimament m’han demanat una recepta de pasta al forno, però la veritat és que les possibilitats son moltíssimes, non n’hi ha una clàssica i prou.
Aquesta és amb carxofes, per aprofitar que encara se’n troben de maques.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de carxofes
  • 320 gr. de tortiglioni (algunes marques li diuen elicoidali) o rigatoni
  • 100 gr. de cansalada viada amb pebre tallada amb maquina, no a daus
  • 200 gr. de mozzarella Copirineo (aquesta vegada jo tenia una scamorza que em van portar de Nàpols, en podeu trobar en alguna botiga de productes italians, és més saborosa i una vegada passada pel forn queda molt bé com a consistència)
  • 70 gr. d’oli
  • una picada d’all i julivert
  • sal
  • parmesà ratllat

Preparació

Llaveu i talleu les carxofes a lamines primetes i poseu-les a coure amb la picada d’all i julivert, un raig d’oli, una mica de sal i cobertes amb aigua. Quan estiguin cuits, si encara queda aigua, trèieu-los amb una escumadora i reserveu-los.

Mentrestant talleu la cansalada a tires i poseu-la a sofregir amb l’oli en una paella ampla. Quan s’hagi tornat transparent, apagueu el foc.

Talleu la mozzarella a trossets petits.

Coeu la pasta en abundant aigua salada i trèieu-la molt al dent, calculeu la meitat del temps de cocció indicat al paquet.

En bol, barregeu la pasta, l’oli amb la cansalada, les carxofes i la mozzarella. Poseu tot en una safata pel forn i cobriu amb parmesà ratllat.
Poseu tot al forn ja calent per 15-20 minuts, el temps que es formi una crosta.

Aquí teniu la pasta abans de anar al forn

I aquí despres

Emplateu i buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. He descobert el teu bloc a partir de la Taula d’en Bernat. Al Cafè de Nit som uns enamorats d’Itàlia i llegint el post que han posat sobre Venècia, per casualitat he vist l’enllaç que ells tenen al teu bloc. D’entrada, m’ha cridat l’atenció el nom. I quan hi he entrat… quines coses més delicioses!.

    Amb el teu permís, t’enllaço per poder visitar-te tot sovint. Una abraçada i fins aviat!

    1. Post
      Author

      Hola Glòria,
      i tant que em pots enllaçar. No coneixia ni el teu bloc, ni el de la Taula d’en Bernat, ja us tinc fixats al meus feeds ☺
      Moltes gràcies!

  2. Pingback: Pasta al forn amb carbassons i xampinyons | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *