Pasta amb gorgonzola, rúcula i nous

Antonella Farfalle, Fusilli, Gemelli, Gnocchetti sardi, Gnocchi, Pasta farcida, Salses, Vegetarianes 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquest és un de aquells plats que es preparen en un moment. És pot preparar amb Gorgonzola, Formatge blau o Roquefort, el que més us agradi. Com a pasta, vaig fer servir els Gemelli, un format de pasta que sembla una trena. Aquesta salsa casa molt bé també amb fusilli, farfalle i gnocchi.

Ingredients per a 6 persones

  • 500 gr. de pasta
  • 50 gr. de rúcula
  • 50 gr. de nous ja pelades
  • 250 gr. de gorgonzola
  • 100 gr. de nata per cuinar
  • parmesà o pecorino

Preparació

En una olla, foneu el gorgonzola tallat a trossets amb la nata. Una vegada fos, apagueu el foc.
Piqueu les nous i reserveu-les.
Netegeu la rúcula i talleu-la una mica amb unes tisores. Reserveu-la.
Mentrestant coeu la pasta en abundant aigua salada i escorreu-la al dente. En un bol barregeu la pasta amb la salsa de gorgonzola, les nous picades i la rúcula. Emplateu i serviu amb parmesà o pecorino ratllat a part, que se’n posi qui en vulgui perquè en teoria, per la quantitat de formatge que porta el plat, no fa falta.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. WOW, m’encanta el teu bloc, ple de pasta, com a mi m’agrada. En menjaria cada dia. I la recepta d’avui m’entusiasma especialment perquè sóc una addicta als formatges forts, a la rúcula i a les nous. Ideal! 😛

    1. Post
      Author

      Gràcies Iris! Jo ja et coneixia, tinc el teu bloc en els meus feeds! Si un dia prepares aquesta recepta, ja em diràs com t’ha anat. Records

  2. Pingback: Menú per quan vols primer i segon plat | La pasta per als catalans

  3. Un suggeriment: en comptes de rúcula, fulles de mostassa! La fulla de mostassa no pica com la llavor; és petita i arrissada, i és molt bona també per a amanides.

  4. Aquest hivern vaig trobar una recepta d’amanida de taronja sanguina amb olives negres, deien que era d’origen del sud d’Itàlia, es cert? Jo la vaig enriquir afegint-l’hi fulles de rúcula, i va quedar realment espectcular!! Comento això perquè m’ha sorprés trobar la rúcula en aquesta recepta, em deleixo per probar-la!!

    1. Post
      Author
  5. Avui l’he feta per dinar, com que fa tanta calor ha sigut plat únic. He utilitzat nous amb clova, i ha sigut molt encertat, doncs estaven tendres i gustoses. He trobat un formatge meitat gorgonzola i meitat ricotta i ha quedat més suau. Molt sorprenent el contrast cruixent de la rúcula, mai ho havia probat amb pasta. Tot plegat un éxit!!1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *