Espaguetis amb carxofes, pèsols i bacallà

Antonella Bavette, Calamarata, Linguine, Paccheri, Peix, Schiaffoni, Spaghetti, Vermicelli 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Vam estar de concurs al Facebook i a l’Instagram per gentilesa dels Supermecats Plusfresc.
Entre tots els que endevinaven tres dels ingredients d’aquest plat, vam sortejar un val de compra de 50 € i la guanyadora va ser la Clara, felicitats!

Els ingredients principals del plat són, espaguetis a part, pèsols, carxofes i bacallà.

La combinació de carxofes i pèsols m’encanta i per temporada només funciona ara, quan encara hi ha carxofes i quan comencen a sortir pèsols.

La recepta és molt resultona i simple de fer.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g d’espaguetis (també podeu fer servir linguine o paccheri)
  • 200 g bacallà ja dessalat
  • 250 g de pèsols ja nets
  • 4 carxofes
  • oli
  • sal
  • pebre
  • 1 gra d’all
  • el suc d’una llimona

Preparació

Netegeu les carxofes fins al cor, talleu-les a làmines i poseu-les en un bol amb el suc de la llimona i aigua per evitar que s’oxidin.
Escalfeu un raig d’oli generós en una cassola, afegiu-hi l’all sencer i pelat i abans que agafi color afegiu-hi les carxofes i cobriu-les amb un dit d’aigua.

Quan les carxofes estiguin al punt, afegiu-hi el bacallà esmicolat i els pèsols i si fa falta una mica d’aigua més. Ha de quedar una miqueta caldós. Coeu-ho uns 5 minuts com a molt i tasteu-ho. Si hi falta sal, n’afegiu. Penseu que segon com el bacallà pot ser salat, per això afegeixo la sal al final.


Coeu la pasta en aigua amb sal i quan estigui al dente torneu a encendre el foc a la cassola.
Guardeu un got d’aigua de cocció, escorreu la pasta i aboqueu-la a la cassola amb les verdures i el bacallà. Si fa falta, afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció que heu guardat.
Amb la flama ben forta saltegeu la pasta per un parell de minuts.

Emplateu-ho, afegiu-hi el pebre i si voleu una mica de julivert fresc picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

  1. Hola Antonella,
    No et coneixia però anant de blog en blog he arribat al teu.
    M’agrada molt el bacallà, que dic molt… moltíssim.
    Mai l’havia provat amb pasta i m’has donat una molt bona idea.
    Salutacions i bon diumenge 🙂

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.