Tiramisú de llimona

AntonellaPostres

Compartir aquesta entrada

Crec que finalment he preparat una versió d’aquest tiramisú que no embafa. Ha sigut una mica improvisat i ha sortit perfecte. A veure si la pròxima vegada em sortirà igual! Ho apunto aquí si no me n’oblidaré 🙂

Ingredients per a 10 gots:

Per la crema de llimona (és la mateixa de la sbriciolata, en doble dosis)

  • El suc i la pell de 3 llimones (220 g)
  • 4 ous
  • 40 g de mantega
  • 200 g de sucre

Per la crema:

  • 300 g de mascarpone
  • 200 ml de nata fresca
  • 250 g de savoiardi
  • limoncello (opcional)

Pel xarop:

  • 50 g de sucre
  • la pela de les llimones
  • 300 ml d’aigua
  • limoncello

Preparació

Primer de tot, prepara la crema de llimona. Munta primer els ous amb el sucre, afegeix el suc de llimona i la mantega i cuina a foc baix durant 8-10 minuts remenant constantment. Deixa refredar.

Prepara un xarop amb l’aigua, el sucre i la a pela de les llimones. Fes bullir fins que el sucre es dissolgui. Afegeix limoncello al gust.

Prepara la crema: munta la nata i afegeix-la al mascarpone. Afegeix la meitat de la crema de llimona ja preparada. Opcionalment, afegeix més pell de llimona ratllada i un gotet de limoncello.

Munta el tiramisú: mulla ràpidament els savoiardi en el xarop i col·loca’ls en gots individuals per a postres.

Aboca la meitat de la crema de mascarpone sobre els savoiardi.

Repeteix el procés amb un altre estrat de savoiardi mullats i cobreix amb la resta de la crema de llimona.

Cobreix les copes amb paper film i posa-les a la nevera durant almenys 4 hores.

T'ha agradat? Comparteix-ho!