Espaguetis amb carxofes i cloïsses

Antonella Conchiglie, Linguine, Peix, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Vegetals 2 Comments

Compartir aquesta entrada

Una variant dels espaguetis amb crema de carxofes i cloïsses, mateixos ingredients, preparació una mica diferent.
Sincerament m’agrada més aquesta versió que no pas l’altra.

Ingredients per a 4 persones

Espaguetis amb carxofes i cloïsses

  • 320 g d’espaguetis
  • 4 carxofes
  • ½ k de cloïsses
  • picada de ametlles, avellanes, all, julivert i pa fregit
  • llimona
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

La preparació és fàcil i rapida.
Renteu les cloïsses (si fa falta poseu-les en aigua i sal per mitja hora, això us ho diran millor a la peixateria) i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades; deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la.
Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat per decoració.
Netegeu i talleu les carxofes a làmines. Per evitar que es facin negres mentre les talleu, poseu-les en un bol amb el suc de mitja llimona.

Espaguetis amb carxofes i cloïsses

Coeu-les en una olla amb una mica d’oli, un gra d’all pelat i l’aigua que heu reservat de les cloïsses fins que siguin tendres, si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua.

Espaguetis amb carxofes i cloïsses
Quan ja estaran cuites incorporeu les cloïsses sense closca, la picada, remeu-ho i tasteu de sal. Ha de quedar una mica caldós.

Espaguetis amb carxofes i cloïsses

Coeu els espaguetis, escorreu-los i aboqueu-los a l’olla amb la salsa de carxofes i cloïsses.
Remeneu-ho bé, emplateu-ho i decoreu el plat amb les cloïsses amb closca.

Espaguetis amb carxofes i cloïsses

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 2

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.