Spaghetti amb crema de carxofes i cloïsses

Antonella Bavette, Peix, Spaghetti, Vegetals 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Aprofitem de les ultimes carxofes? Aquesta recepta és una invenció original meva! És un plat lleuger, indicat també per un sopar.

Ingredients per a tres persones

  • 250 gr. de spaghetti
  • 300 gr. de cloïsses
  • 3 carxofes
  • picada de all i julivert
  • 100 gr. de ametlles
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Netegeu les cloïsses i poseu-les en un cassó, sense aigua, a foc regular, tapades; deixeu-les així fins que s’obrin. Retireu-les del cassó i amb un colador i una mica de cotó fluix filtreu l’aigua i reserveu-la.
Separeu les cloïsses de les closques i guardeu-ne un parell per plat per decoració.

Netegeu i talleu les carxofes a làmines i poseu-les a coure en una olla amb una mica d’oli, la picada d’all i julivert i l’aigua que heu reservat de les cloïsses.

Mentrestant poseu l’aigua dels spaghetti a bullir.

Quan les carxofes estiguin fetes, passeu-les per el Minipimer juntament amb les ametlles. Si la crema obtinguda us sembla massa densa, afegiu-hi una mica d’aigua de cocció de la pasta.

Quan els spaghetti estiguin cuits, escorreu-los (guardeu una mica de l’aigua de cocció), torneu-los a posar a la olla de cocció i amb la flama baixa, barregeu-los amb la crema de carxofes i amb les cloïsses. La crema no ha de ser massa densa, si fos així diluïu-la amb l’aigua de cocció.

Emplateu i decoreu el plat amb unes làmines de ametlles, les cloïsses amb closca i una mica de pebre blanc.

Buon appetito!

Aquests son els espaguetis amb crema de carxofes del Jordi!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Pingback: Menú: una amiga ve a dinar | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Radio che passione! | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Espaguetis amb carxofes i cloïsses | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *