Busqueu un plat original per la nit de Sant Joan? Aquí el teniu, le doppiette di melanzane. Poca quantitat de pasta per persona, doncs bé per un sopar, es pot fer per el matí o el dia abans i bastant coreogràfic trobo. La preparació sembla complicada però no ho és gens. El procediment és una mica llarg però sempre té èxit!
Ingredients per a 4 rotlles (2 persones)
- 3 albergínies com més llargues millor
- 100 gr. d’espaguetis
- 400 gr. de tomàquets pelats i triturats
- 4 talls petits de formatge per fondre (o mozzarella que no sigui de bossa, millor la mozzarella per a pizza)
- alfàbrega
- all
- oli
- sal
- parmesà ratllat
Preparació
Talleu les albergínies en talls longitudinals de mig centímetre. Necessitareu 12 talls.
Poseu-les en una escorredora amb sal i amb un pes al damunt, per treure’n l’amargor.
Fregiu-les en abundant oli calent un parell de minuts per costat i reserveu-les en un plat amb un paper de cuina.
Prepareu una salsa de tomàquet senzilla: en una paella sofregiu un all amb 3 cullerades d’oli. Quan l’all estigui daurat, afegiu-hi el tomàquet triturat, una mica de sal i coeu de 10 a 15 minuts amb tapa. Quan estigui feta, afegiu-hi 4-5 fulles d’alfàbrega, apagueu el foc i tapeu.
Coeu els espaguetis en abundant aigua salada i escorreu-los quan estiguin molt al dente, un parell de minuts abans del temps indicat al paquet. Torneu-los a abocar a l’olla de cocció i amaniu-los amb 5-6 cullerades de salsa de tomàquet.
En una safata per a forn poseu una capa de salsa de tomàquet.
Ara prepareu els rotlles: poseu 3 talls d’albergínies un al costat de l’altre, que es sobreposin una mica. Posem-hi dues forquillades de espaguetis, un tall de formatge, una fulla d’alfàbrega i tanquem el rotlle.
Amb molta atenció posem-lo a la safata, amb les puntes de les albergínies a la part de sota.
Fem el mateix per els altres 3 rotlles.
Cobrim amb una mica més de salsa de tomàquet, parmesà ratllat i un parell de fulles d’alfàbrega més.
Cap al forn a 180º de 15 a 20 minuts.
Aquesta és la recepta d’estiu per la revista del poble, així és com sortirà la setmana vinent!
Buon appetito!
Foto dels lectors
L’Ana Cloe m’ha enviat la foto dels seus rotlles. Ha llegit la recepta a la revista del poble. Gràcies Ana!
T'ha agradat? Comparteix-ho!
Comentaris 13
mmm amb el uqe m’agrada l’alberginia… però no m’acaba de convencre amb spaguettis…. poder perque no hi estic acostumada!!!!!
La reservo a posibles, però que consti que te una pinta increíble!
Author
Hola Abril,
sempre que n’he menjat estaven fetes amb espaguetis, perquè, crec, és el format que més s’aguanta en el rottlo. Si hi posessis una pasta curta, al moment de tancar et sortiria per tots els costats. En canvi amb els espaguetis també al moment de tallar i menjar és més fàcil.
Records!
això és rinxolar el rinxol d’espaguetis, molt curiós la veritat. Ara, que jo també m’hi haig d’acostumar perque d’entrada em sobta massa 🙂
Author
AH! Rotlles d’espaguetis està mal dit? He dubtat entre rinxol i rotlle però com els de la rivista no m’han dit res he pensat que ja anava bé. Com tingui un moment ho canvio tot, però s’entén igual no?
Antonella, està perfecte. Soc jo el que ho fa servir ‘malament’ per aprofitar la dita castellana de ‘rizar el rizo’ donada la forma de tot plegat. Però ja veig que m’he explicat fatal hahahaha
Quins canelons més interessants. L’albergínia és un win absolut a casa 🙂
Author
finalment! 😉
Pingback: Pasta amb albergínies al forn | La pasta per als catalans
Pingback: Menú per a un convidat | La pasta per als catalans
Antonella. Soc una admiradora de les teves receptes. M’agrada amb bogeria la cuina. He cuinat la Calamarata, els espaguetis carbonara i avui he fet el risotto seguint fil per randa les teves recomanacions. M’ha sortit exquisit. No em falten ganes de anar provant-les totes mica en mica. Gràcies.
Una abraçada
Maria-Teresa
Author
Hola Maria Teresa! Moltes gràcies per el teu comentari!
Vols dir però que la recepta del risotto no te la va donar algú altre? 🙂
Una abraçada!
Bon dia Antonella: Te’ns raó la recepta del risotto va passar el seguent. vaig clicar ” pasta per els catalans risotto ” i em va sortir l’explicació, però ara ho he mirat i es cuina sana amb formatge.
Avui faré els rotlles d’albergínies farcits
Una agraçada
Maria-Teresa
Pingback: Pasta amb albergínies al forn de Antonella Speranza – Ferran Sala Casasampere