Pasta amb mongetes tendres i patates

Antonella Bavette, Fusilli, Gnocchetti sardi, Linguine, Spaghetti, Tagliatelle, Vegetals, Vegetarianes 5 Comments

Compartir aquesta entrada

Un plat amb sabor delicat i, encara que les mongetes es poden trobar tot l’any, jo prefereixo preparar-lo a l’estiu. Tenia tallarines, es poden fer servir també gnocchetti (secs), fusilli, bavette, linguine.

Ingredients per a 4 persones

  • 250-300 gr. de pasta (aquesta vegada feu-me cas i no abundeu amb la pasta perquè com el plat porta patates ja veureu que les porcions seran abundants)
  • 250 gr. de mongetes tendres de les llargues
  • 2 patates mitjanes
  • parmesà ratllat
  • oli d’oliva extra verge, que sigui bo
  • unes quantes fulles d’alfàbrega

Preparació

Talleu les mongetes a trossets de un parell de centímetres, peleu les patates i talleu-les a daus.
Coeu les verdures en una olla bastant gran amb bastant d’aigua al punt de sal.
Quan falta molt poc perquè les verdures estiguin cuites, afegiu-hi la pasta. Ajusteu de sal si fa falta.

Quan la pasta estigui cuita, escorreu tot en un colador i poseu pasta i verdura en un bol.

Afegiu-hi un bon raig d’oli en cru i un parell de cullerades de parmesà i l’alfàbrega tallada a trossets petits. Remeneu a poc a poc. La patata estarà molt feta i es desfarà. Heu de remenar aquell poc que necessiteu perquè l’oli i el parmesà es barregin i perquè la patata es desfaci aquella mica per lligar la pasta.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 5

    1. Post
      Author
  1. Pingback: Pasta de piment vermell de la Vera amb pop i patates | La pasta per als catalans

  2. Pingback: Pasta amb crema de pebrots a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *