Tagliolini amb carbassons marinats amb menta i suc de llimona i les seves flors

AntonellaGemelli, Gnocchetti sardi, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Tagliolini, Vegetals, Vegetarianes Deixa un comentari

Compartir aquesta entrada

Dit i fet. O millor, menjat i penjat.
Aquest matí he anat a despertar la senyora Anita per anar a collir flors de carbassons. Santa dona.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Una recepta amb tagliolini, que poden ser espaguetis o una pasta curta delicada, refrescant i molt fàcil de fer.
El carbassons es mengen pràcticament crus, és important que siguin molt tendres i petits.

Ingredients

  • 160 g de pasta
  • 300 g de carbassons petits i tendres tallats a la juliana
  • 8 flors de carbassons
  • menta
  • 1 ceba petita
  • el suc de mitja llimona
  • sal
  • oli

Preparació

Talleu els carbassons a la juliana i poseu-los a marinar en un bol amb unes quantes fulles de menta, el suc de la llimona, oli i una mica de sal per una mitja hora.

Pasta amb carbassons i les seves flors

En una paella ampla, on després hi haureu d’abocar la pasta, escalfeu un raig d’oli abundant i deixeu pansir la ceba tallada a mitges rodanxes.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Quan la ceba sigui transparent, afegiu-hi les flors de carbassons netes, sense pistil i tallades a tires.

Pasta amb carbassons i les seves flors

En un parell de minuts estaran fetes, apagueu el foc.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Quan estigui al dente traieu-la de l’aigua de cocció amb una forquilla i poseu-la en la paella amb les flors amb la flama ben forta.

Pasta amb carbassons i les seves flors

Afegiu-hi els carbassons i continueu remenant un parell de minuts sempre amb la flama ben forta. Emplateu-ho i serviu-ho amb parmesà ratllat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *