Amanida de pasta mar i olives

AntonellaAmanides, Farfalle, Fusilli, Peix, Vegetals 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Com més calor, més plats fresquets. Un altra amanida de mar, aquesta vegada amb olives i suc de llimona.

Ingredients per a 3 persones

  • 150 gr. de pasta (farfalle, fusilli o pennette)
  • 75 gr. de seitons amb vinagre
  • 300 gr. de gambes
  • 100 gr. olives negres
  • 100. gr. olives blanques
  • 1 llauna de bonítol (o de tonyina)
  • el suc de mitja llimona (o una mica menys si la llimona és molt gran)
  • julivert
  • oli

Preparació

En una paella ampla coeu les gambes senceres amb un raig d’oli.

Mentrestant prepareu els altres ingredients: les olives tallades a trossets (jo tenia les blanques amb pinyons i les negres sense, podeu fer servir les que més us agradin), els seitons partits per la meitat i el bonítol esmicolat. Poseu tot en un bol bastant ample.

Peleu les gambes cuites i afegiu-les als altres ingredients.

Amaniu amb oli, remeneu i deixeu reposar per mitja hora a la nevera.
Coeu la pasta, escorreu-la al dente i sense passar-la per aigua freda aboqueu-la al bol.
Afegiu una mica més d’oli i el suc de la mitja llimona. Deixeu reposar mitja hora més fora de la nevera i serviu amb julivert picat.

A mi aquestes amanides no m’agraden molt fredes, trobo que afegint la pasta calenta als altres ingredients fresquets els sabors se senten més. Si les preferiu ben fresquetes i no teniu gaire temps no hi ha més remei que passar la pasta per aigua freda abans de afegir-la al bol, però no l’aconsello.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. L’he feta avuí, he afegit pebrot vermell, tàperes, i al final oli d’alfabeguera. Exit total. Salutacions i enhorabona pel blog.

  2. Ostres, quina amanida! Molt a favor dels seitons a la amanida!! I jo la veritat és que les prefereixo fresquetes. No tant com per a que no es notin els sabors però sí que m’agraden fresquetes 🙂

  3. Post
    Author
  4. Post
    Author
  5. Pingback: Un consell per les amanides de pasta | La pasta per als catalans

  6. Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 10 i de l’11 d’agost | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *