Amanida de pasta de mar

Antonella Amanides, Farfalle, Fusilli, Peix, Vegetals 9 Comments

Compartir aquesta entrada

El secret perquè aquesta amanida surti bé és el temps d’espera. La verdureta i el peix necessiten 4 o 5 hores perquè els sabors s’amalgamin, doncs s’ha de preparar al matí d’hora per menjar-la al mig dia o just després de dinar si la voleu per la nit. La pasta es cou mitja hora abans del dinar/sopar.

Ingredients per a dues/tres persones

  • 100 gr. de farfalle o fusilli (feu-me cas, 100 gr.)
  • 150 gr. de calamar
  • 150 gr. de sípia
  • 200 gr. de gambes
  • 100 gr. d’api blanc
  • 10-12 cirerols
  • all
  • suc de mitja llimona
  • julivert
  • sal
  • pebre

Preparació

Primer de tot les gambes. Si son fresquíssimes, peleu-les crues i poseu-les en un bol amb el suc de la llimona i 1 all pelat tallat per la meitat. En les 5 hores que han de reposar es couran amb la llimona.
Si no son fresques, les podeu bullir o podeu comprar aquelles ja cuites.

Netegeu la sípia i els calamar i talleu-los en quadrats petits. Si us sobren ales i potes, les podeu congelar i fer-les servir per a una salsa, per exemple la Calamarata o per els Espaguetis a lo Scoglio.
Coeu sípia i calamar a la planxa amb un raig d’oli.

Mentrestant talleu l’api i els cirerols.

En un bol ample, on després afegireu també la pasta poseu-hi l’api, els tomàquets, un all pelat i sencer, el julivert sencer, la sípia i el calamar cuits. Amaniu amb dues cullerades d’oli i una mica de pebre.

Si teniu les gambes bullides afegiu-les ara, si les teniu amb el suc de llimona guardeu tot en dos bols separats a la nevera per 4-5 hores. Si pot ser, remeneu la verdura una vegada cada hora.

Mitja hora abans de dinar/sopar coeu la pasta.

Trèieu els bols de la nevera, escorreu les gambes , trèieu l’all i afegiu-les a l’altre bol. Retireu el julivert.

Escorreu la pasta al dente i sense passar-la per l’aigua, aboqueu-la al bol i barregeu tot delicadament.
Si fa falta afegiu-hi una mica més d’oli.
La verdura i el peix estaran freds i ja bloquejaran la cocció de la pasta. Amb la calor de la pasta l’amanida agafa una mica de temperatura. Deixeu reposar mitja hora i serviu.
Es pot acompanyar amb una mica de rucola (jo no en tenia), maionesa (jo no n’hi poso però no puc dir que queda malament) o un allioli fluixet.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 9

    1. Post
      Author
  1. Pingback: Amanida de pasta mar i olives | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  2. Pingback: Via Lliure, RAC1, cap de setmana del 31 d’agost i de l’1 de setembre | La pasta per als catalans

  3. Pingback: Api. La planta versàtil | Meteocook, la Meteocuina per Miriam Santamaria

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.