Risotto de calamars

AntonellaRisotto

Compartir aquesta entrada

No paella!

Ingredients (per a 4 persones)

  • 300 g d’arròs
  • 5 calamars petits
  • 1 litre de fumet de peix (fet amb caps de gambes o similar)
  • ½ ceba
  • 1 got petit de vi blanc
  • 40 g de mantega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Julivert fresc picat
  • Sal i pebre negre al gust

Preparació

Neteja els calamars, separa’n les potes i les aletes, i talla el cos a anelles fines.

En una cassola, posa-hi la mantega i la ceba picada ben fina. Deixa-la coure a foc suau fins que quedi transparent.
Incorpora-hi l’arròs i remena un parell de minuts minut fins que s’enlluerni brilli.
Afegeix-hi el vi blanc i deixa’l evaporar.
Afegeix els calamars.
Comença a afegir el fumet de peix calent, un cullerot cada vegada, remenant sovint i esperant que el líquid s’absorbeixi abans d’afegir-ne més.
Continua la cocció fins que l’arròs sigui al dente i tingui una textura cremosa.
Fora del foc, afegeix-hi la mantega i una mica de julivert picat. Remena bé per mantecar el risotto.
Deixa’l reposar un minut i serveix immediatament.

Bon profit!

T'ha agradat? Comparteix-ho!