Un consell per les amanides de pasta

AntonellaAmanides, Cargols de llimona 6 Comments

Compartir aquesta entrada

Parlem d’amanides?
L’altre dia vaig tornar a fer aquesta amanida de mar i olives i va quedar tan bé com la recordava. En lloc de farfalle he fet servir aquest caragols de llimona de Sandro Desii i no hi vaig posar el suc de la mitja llimona que portava la recepta.
No ho hauria de dir parlant de un plat meu, però bona bona bona.
Una seguidora de la pàgina a Facebook la va fer aquest cap de setmana i va comentar que com no a tothom li agradaven els seitons els va substituir amb salmó fumat i que va quedar molt bé. Ja teniu un altra combinació.

En general no m’agraden les amanides de pasta gelades, que surten directament de la nevera. Les prefereixo a temperatura ambient.
El procediment és sempre el mateix, preparo la base…

Base de l'amanida

…faig coure la pasta, l’escorro al dente i calenta, sense passar-la per l’aigua freda, l’afegeixo a la base.

Amanida de pasta

Deixo reposar fora de la nevera per mitja hora…

Amanida de pasta reposant

i cap al plat!

Sabeu que si passeu la pasta per l’aigua freda es perd la capa de midó que cobreix la pasta que fa que el condiment s’enganxi millor a la pasta? A més si afegiu la pasta calenta a la base de l’amanida que teniu preparada els sabors s’amalgamen més bé. Sobretot quan la base l’heu preparada estona abans i s’ha quedat a la nevera. Afegint la pasta calenta l’oli fred es diluirà i es mesclarà més bé amb la pasta.

Si l’amanida porta mozzarella, per evitar que es desfaci podeu afegir-la al final, quan la pasta i la resta d’ingredients s’hagin refredat una mica.
Si porta trossets de formatge, per exemple daus de emmental, el calor de la pasta no serà suficient perquè el formatge es foni però farà que es desfaci una mica la part exterior del formatge i quedarà tot més ben lligat.

Si l’amanida porta alfàbrega o julivert, com en aquest cas, afegiu-ne amb les fulles ben grans. Amb el contacte amb la pasta calenta deixaran anar més aroma. Quan l’amanida està a punt de servir, trèieu-hi les herbes que estaran pansides i afegiu-ne més aquesta vegada picades al moment.

I mentre l’amanida es refreda hi ha tot el temps per un aperitiu!
Apa! Espero comentaris!

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

  1. Pingback: Amanida de pasta mar i olives | La pasta per als catalans

  2. Post
    Author
  3. Pingback: Amanida de pasta amb crema de rúcula i mozzarella | La pasta per als catalans

  4. Moltes gràcies per les teves propostes. A casa ens estem “enganxant” al teu bloc….aquest cap de setmana tenim un pic-nic, aquí ens tens buscant una amanida diferent. Per cert, pasta amb carbassa i gambes va triomfar a la darrera trobada familiar!

  5. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *