Amanida de pasta amb crema de ruca i mozzarella

AntonellaAmanides, Armoniche, Cargols de llimona, Conchiglie, Creste, Farfalle, Fusilli, Gemelli, Macarrons, Penne 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Com estic veient que aquests dies busqueu molt les amanides de pasta, encara que no siguin els meus plats preferits us en proposo un altra, que ha quedat força bé.

Ingredients

Recordeu que la pasta és més bona si és servida a temperatura ambient i no directament de la nevera. Dit això, de gustibus no disputandum est, si us agrada freda, freda sigui.

Ingredients per a 2 persones

  • 160 g de pasta (he fet servir fusilli, queda bé qualsevol pasta curta)
  • 125 g de mozzarella (o un formatge fresc tipus Burgos)
  • 3 tomàquets madurs (trobo que els tomàquets pera queden millor de tots)
  • 2 filets d’anxova
  • 50 g de ruca
  • unes quantes fulles d’alfàbrega fresca
  • 2 cullerades de pinyons
  • una cullereta de tàperes
  • 3 cullerades soperes d’oli (més o menys)

Preparació

Primer de tot poseu la pasta a coure, que preparar això és un moment.

Renteu la rúcula i l’alfàbrega, passeu les taperes per aigua.

Poseu tot en una batedora: ruca, alfàbrega, anxoves, tàperes i pinyons i comenceu a triturar-ho afegint l’oli a poc a poc.

Diluïu la crema de ruca amb una cullerada d’aigua de cocció. Tasteu-la i ajusteu el punt de sal.

Crema de rúcula

Escaldeu els tomàquets, refredeu-los, peleu-los, traieu-li les llavors i talleu-los a trossets.

Tomàquet

Escorreu la pasta i barregeu-la en un bol amb la crema de ruca. Quan s’hagi refredat afegiu-hi els tomàquets, el formatge i si voleu uns pinyons sencers i unes fulles d’alfàbrega.

Si no us agrada la ruca podeu preparar la mateixa crema fent servir només l’alfàbrega…

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Post
    Author
  2. Avui hem provat aquesta i ens ha encantat…tot i que no teníem pinyons…li hem posat quatre d’avellanes.
    Gràcies!

  3. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *