Pasta amb sobrassada

Antonella Carn 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Experiment aprovat! Em feia una mica de por aquesta sobrassada amb pasta.. la clau ha sigut afegir-hi una mica de puré de patata. Ha quedat suau i lligada al punt…

Ingredients per a 4 persones

  • 360 g de pasta curta
  • 200 g sobrassada
  • 200 g patates
  • una ceba petita
  • oli

Preparació

Primer de tot bulliu les patates.

En una paella ampla, on després hi abocareu la pasta, escalfeu un raig d’oli generós, talleu la ceba a rodanxes i deixeu que quedi transparent.

Pasta amb sobrassada

Abans que cremi afegiu-hi la sobrassada i aneu-la remenant fins que es desfaci.

Pasta amb sobrassada

Pasta amb sobrassada

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal.
Mentrestant passeu les patates per el minipimer i afegiu-hi una mica d’aigua de cocció de la pasta, per a que el puré no quedi massa espès.

Afegiu el puré de patates de mica en mica a la sobrassada, tot remenant i si ho veieu massa espès afegiu-hi una mica més de aigua de cocció de la pasta. Probablement no caldrà afegir tot el puré, tasteu la salsa per veure si queda massa fort o no i aneu afegint el puré si fa falta.

Pasta amb sobrassada

Escorreu la pasta (guardeu un got d’aigua de cocció) i aboqueu-la a la paella amb la sobrassada. Remeneu amb flama forta i si és el cas diluïu la salsa amb una mica més d’aigua.

Cap al plat, parmesà i si us sobra puré el podeu fer servir per decoració.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. He vis la teva recepta al Cuines.
    M’encanta la sobrassada i aquest plat te aspecte de ser deliciós.
    El purè de patata suposo que deu ser per espessir la salsa, hi ha alguna alternativa més “light”?
    Salutacions

    1. Post
      Author

      Hola Marisa,
      prova a veure aquesta recepta sempre amb sobrassada que no porta patata si t’agrada més. Va sortir al RAR encara no l’he penjada.
      Records!
      SPAGHETTI AMB SOBRASSADA,
      OLIVES I TÀPERES
      Ingredients per a dues persones:
      150 g d’espaguetis – una ceba petita – oli
      una culleradeta de tàperes – 100 g de tomàquet triturat
      30 g de sobrassada – 10 olives d’Aragó sense pinyol
      (1) En una paella ampla escalfeu-hi un raig abundant
      d’oli i sofregiu-hi la ceba ben picada. (2) Quan estigui
      daurada afegiu-hi les tàperes i les olives. (3) Coeu-ho
      un parell de minuts tot remenant-ho i afegiu-hi la sobrassada.
      Continueu remenant-ho fins que la sobrassada
      es desfaci una mica. (4) Incorporeu-hi la passata
      de tomàquet i coeu-ho durant 10-15 minuts mirant que
      no s’enganxi. Si fa falta afegiu-hi una mica d’aigua.
      (5) Coeu la pasta en abundant aigua amb sal, escorreu-la
      i aboqueu-la a la paella amb la salsa. (6) Saltegeu-la
      un parell de minuts i cap al plat!

      1. Gràcies, Antonella.
        Aquesta recepta es perfecta, reuneix uns ingredients que m’encanten: sobrassada, tàperes i olives d’aragó.
        Ademés ha de ser molt gustosa.

        1. Post
          Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *