Fregola sarda tostada amb botifarra i llenties

Antonella Carn, Conchiglie, Fregola sarda, Gnocchetti sardi, Llegums, Mezze maniche, Pistons, Plat únic, Sedanini, Tubetti 6 Comments

Compartir aquesta entrada

La fregola és un format de pasta típic de Sardenya. Es fa amb farina i aigua, es deixa assecar a l’aire i després es passa per el forn.

Fregola sarda tostada
Jo no l’havia tastat mai i me’n va regalar un paquet en Joan de la botiga Adrià Productes Napolitans de La Garriga perquè la tastés.
Com és un format de pasta petit ho he volgut fer amb un acompanyament una mica caldos. I abans que faci massa calor per aquesta recepta, aquí la teniu.
Clarament es pot fer amb altres tipus de pasta mitjana o petita, com ara tubettoni, tubetti, conchiglie…encara que la fregola tostata té un gust particular.

Ingredients per a dues o tres persones

  • 150 g de pasta
  • 150 g de botifarra
  • dues cullerots de llenties ja cuites
  • 200 g de tomàquet triturat (natural o en pot)
  • oli
  • all
  • julivert
  • bitxo (al gust)

Preparació

Primer de tot les llenties. Si són de pot o ja cuites res. Si les voleu fer, jo normalment les cobro amb aigua freda, hi afegeixo oli, dos grans d’all, una branca de julivert i un tomàquet pelat. I al foc fins que estiguin fetes. El sal a la fi.

llenties

En una cassola ampla, escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi la botifarra esmicolada.

Daurem la botifarra

Quan estigui daurada afegiu-hi el tomàquet (i si voleu que piqui una mica el bitxo). Per aquesta recepta he fet servir una llauna de tomàquets xerri pelats, però podeu fer servir el tomàquets que voleu. La passata millor que no, queda massa espès.

Afegim el tomàquet

Quan el tomàquets s’hagi reduït una mica, afegiu-hi dos cullerots de llenties, amb tota la seva aigua. Si heu comprat llenties ja cuites i escorregudes afegiu-hi també una mica d’aigua.

Afegim les llenties a la salsa

Quan tot sigui ben cuit i amalgamat, adjusteu de sal i apagueu el foc.

Quan estigui cuit apaguem el foc

Aquesta salsa-sopa, tal com està es pot menjar sense pasta, amb una mica de pa torrat. També es pot congelar, per quan aneu de pressa.

Coeu la pasta en abundant aigua amb sal. Escorreu-la i aboqueu-la a la cassola amb la salsa de botifarra i llenties.
Emplateu-ho i si voleu afegiu-hi una mica de julivert picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 6

    1. Post
      Author
  1. A la foto de dalt diries que és un plat de llenties, la fregola aquesta ho sembla ben bé per la forma! Aquest plat és dels que agradaria a casa, ja que les llenties estofades són un dels plats dels que ningú es queixa quan surt 🙂

    1. Post
      Author
  2. Jo sí que l’havia tastat! Quan fa uns anys vaig anar a Sardenya me’n vaig emportar un paquet cap a casa. La feia bullida, acompanyada de verduretes, amb tonyina o marisc. tant freda com calenta la vaig trobar molt bona, tot i que un pèl dura, i si la deixes d’un dia per l’altra s’hi fa com un tel gelatinós que ja no m’agrada tant. Bona idea, el teu plat amb llenties! De veres que fa molt bona pinta! Petons

    1. Post
      Author

      És que la pasta no es deixa un dia per l’altre! 😉
      De totes maneres sí, tens raò, queda sempre un pel dura perqué no tota s’arriba a torrar en la mateixa manera i la cocció no és uniforme…
      Molts records!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.