Espaguetis negres amb salsa de tomàquet i sípia (o calamar)

AntonellaCalamarata, Espaguetis negres, Peix, Spaghetti 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Quan el mes passat vaig fer els espaguetis al nero di seppia, vaig fer servir espaguetis normals i per la salsa vaig utilitzar la bossa de tinta de la sípia. Aquesta vegada he fet servir els espaguetis negres amb tinta de calamar de Pastes Sanmartí i un salseta de tomàquet i sípia. En lloc de la sípia podeu fer servir calamars i seguir el mateix procediment. De fet la salsa és exactament la mateixa que es fa servir per la Calamarata, amb menys calamars.

Aquests espaguetis es poden acompanyar amb la salsa de calamars i pèsols.


Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis pasta
  • 500 gr. de sípia (o calamars) ja neta
  • 400 gr. de tomàquets pelats i a trossos o 1 llauna de tomàquet sencer
  • 4 cullerades d’oli
  • bitxo
  • all
  • julivert
  • mig vas de vi blanc

Preparació

En una paella ampla sofregiu l’all i el bitxo amb l’oli. Afegiu-hi la sípia (o els calamars)

Coeu per uns minuts i quan l’aigua que tregui hagi evaporat quasi del tot afegiu-hi el vi i deixeu que evapori. Quan hagi evaporat el vi, afegiu-hi els tomàquets.

Coeu per 20-30 minuts, fins que la sípia sigui tendra. Ajusteu de sal.

Coeu la pasta en abundant aigua salada, escorreu-la quan estigui al dente i aboqueu-la a la paella on heu cuit la sípia.

Remeneu, emplateu i acabeu el plat amb una mica de julivert picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

    1. Post
      Author
  1. M,agrada la sipia,i els spaghetti ,i m,he decidit a fer aquesta recepta, perque esamb tomata, i en tinc en conserva natural del meu hort,ecologica,madurada al sol,collida en el seu punt, que es una autentica delicia
    Gracies Antonella

    1. Post
      Author
  2. Soc una fanàtica de la pasta i sempre he cuinat moltes receptes diferents, però des de que vaig descobrir la teva web he no paro de provar noves receptes a quina millor. Moltes gràcies!!!avui faré spagheti nero amb sipia,a veure com me surt

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *