Paccheri amb calamars i pèsols

Antonella Calamarata, Mezze maniche, Paccheri, Peix, Vegetals 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Per aquest cap de setmana us deixo amb una recepta nova, novíssima, també per a mi. Ha sigut un experiment, però s’ha merescut totalment un post. Si us la deixo per el cap de setmana és perquè no és un plat de cada dia, o sigui si a la tarda teniu feina, millor que no, que és bastant potent.

Vaig treure inspiració de un diari que va sortir fent neteja. Això, només la inspiració, perquè la recepta aquesta, només per combinar els espaguetis amb els pèsols, m’ha fet dubtar. I tenia raó, perquè tota la elaboració era un despropòsit. He fet servir els paccheri que han quedat molt bé. Si talleu els calamars a anells en lloc de tires com he fet jo, també podeu fer servir la calamarata. Le mezze maniche també estarien bè. Aquesta és la meva versió.

Ingredients per a 2 persones

  • 150 gr. de paccheri
  • 2 calamars petits
  • 100 gr. de cansalada viada amb pebre tallada amb maquina, primeta
  • 1 ceba petita/mitjana
  • 150 gr. de pèsols
  • 200 gr. de tomàquet natural
  • 60 gr. d’aigua calenta
  • oli
  • sal
  • pebre

Preparació

Jo he fet servir la olla a pressió perquè trobo que els calamars es tornen més tendres. Si no la teniu, és igual, una olla normal.
Talleu la ceba i la cansalada a lamines finetes i poseu-les a sofregir amb 4-5 cullerades d’oli. Mentrestant netejeu i talleu els calamars a tires primes.
Quan la ceba s’hagi tornat transparent, afegiu-hi els calamars i deixeu coure per 5 minuts, remenant. Afegiu els pèsols i remeneu uns quants minuts més. Afegiu el tomàquet, l’aigua calenta i ajusteu de sal. A aquest punt, jo he tancat la olla a pressió i au. 10 minuts i el tomàquet s’havia retirat. Si no feu servir la olla a pressió, probablement no caldrà afegir aigua. Coeu fins quan el tomàquet no s’hagi retirat i enfosquit.

Coeu els paccheri en abundant aigua salada. Escorreu-los i torneu-los a posar a la mateixa olla. Afegiu-hi la meitat de la salsa. Remeneu, emplateu i completeu el plat amb la salsa que queda i una mica de pebre negre.

Apa, buon appetito!

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

  1. Pingback: On gastar una pasta en pasta, Part IV (amb un 10% de descompte) | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.