Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons (Carbonara trista)

Antonella Bucatini, Salses, Spaghetti, Vegetals, Vegetarianes 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Jo no pensava en una carbonara trista quan la vaig fer, que se sàpiga! Em va agradar força.

Però quan al Facebook vaig preguntar: – Qui ha dit que els vegetarians no poden menjar la carbonara?
De seguida la protesta de l’italià de torn, en Gigi: – La raó ho diu. No animis falses expectatives!
– I si li dic carbonara falsa?
– Digues-li carbonara trista

Efectivament una carbonara no és una carbonara si no porta cansalada. I jo que faig bandera del fet que la carbonara amb crema de llet no és una carbonara ho hauria de saber. I efectivament si pensem a la carbonara, aquest plat és una mica trist.

Però si jo li dic Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons eh que de trist no li queda res? Com canvia la percepció d’una recepta només amb el nom, no?

 

Proveu-la i ja em direu

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis o de tubettoni (uns pistons grossos)
  • 3 ous grans
  • 70 gr. de parmesà ratllat
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 ceba petita
  • 3 cullerades soperes d’oli
  • pebre negre
  • sal només a l’aigua de cocció
  • oli per fregir

Preparació

Renteu el carbassó i talleu-lo en dauets.
Fregiu-lo en una paella amb abundant oli i reserveu-los sobre paper de cuina. Que quedi cruixent.

Talleu la ceba en trossets molt petits

En una paella gran i antiadherent escalfeu l’oli i sofregiu-hi la ceba. Apagueu el foc.

Poseu a bullir l’aigua i coeu la pasta.

Mentrestant barregeu els ous amb el parmesà. Ha de quedar una crema espessa.

Un minut abans que la pasta estigui cuita, diluïu els ous batuts amb dues cullerades de l’aigua de cocció i torneu a escalfar el sofregit de ceba. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella. Aboqueu-hi la crema d’ous i els carbassons i remeneu uns segons fins que els ous comencin a quallar. És important que no quallin del tot.

Afegiu-hi una mica de pebre negre i serviu-los immediatament.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Antonella, tant en aquesta recepta, com a la Carbonara, hi poses els ous sencers, o només el rovell?

    Gràcies pel bloc, el segueixo des de fa poc.
    Alfons.

    1. Post
      Author
  2. Jo la faig semblat però li poso bitxo al fregir el carbassó. En varem pendre en un restaurant que ens va agradar molt a Roma i quan varem tornar vem anar fent intents fins que ens va semblar encertar-la. A casa li diem carbonara picant de carbassó.

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons | Menu setmanal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.