Espaguetis a la carbonara

Antonella Bucatini, Salses, Spaghetti 32 Comments

Compartir aquesta entrada

Aquí els teniu, els famosos! Aquells que es fan sense crema de llet!
És un plat típic de Roma i del Lazio i abans que algú romà em denunciï per obscenitat en bloc de pasta o per calumnia o per atemptat a la tradició, us diré que els dos ingredients fonamentals dels espaguetis a la carbonara son el guanciale di maiale i el pecorino romano. El guanciale bàsicament és un tall gras del porc, que s’extreu de la galta entre cap i espatlla, molt semblant a la pancetta en composició. Com que aquí és difícil trobar-ne, farem servir cansalada viada amb pebre negre i parmesà.
També us diré que en un sondeig entre amics de Roma, 2 sobre 10 hi posen ceba. Jo n’hi poso, només un puntet, trobo que tingui el seu perquè.

Ingredients per a 4 persones

  • 320 gr. d’espaguetis
  • 2 ous grans (o un ou i dos rovells)
  • 70 gr. de parmesà ratllat
  • 150 gr. de cansalada viada amb pebre negre a daus
  • 1/4 de ceba petita (facultatiu)
  • 3 cullerades soperes d’oli
  • pebre negre
  • sal

Preparació

En una paella gran i antiadherent escalfeu l’oli i sofregiu la ceba; abans que agafi color, tireu-hi la cansalada tallada a trossets. Remeneu uns minuts i traieu-ho del foc.
Bulliu els espaguetis. Mentrestant barregeu els ous amb el parmesà. Ha de quedar una crema espessa. Afegiu-hi el pebre.
Un minut abans que els espaguetis estiguin cuits, diluïu els ous batuts amb dues cullerades de l’aigua de cocció i torneu a escalfar el sofregit de ceba i cansalada. Escorreu la pasta i aboqueu-la a la paella amb el foc apagat. Aboqueu-hi la crema d’ous i aneu remenant uns segons fins que els ous comencin a quallar. És important que no quallin del tot.
Afegiu-hi una mica més de pebre negre i serviu-los immediatament.

Observacions

És un plat indicat per a nens, un plat únic i senzill per quan anem de pressa. Per ells, proveu a afegir als espaguetis només la barreja d’ous i formatge, una mica més diluïda. Els encantarà!

 

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 32

  1. Pingback: lapastaperalscatalans a la ràdio! | La pasta per als catalans

  2. Mmmmmm!!!! l’altre dia van venir les meves nebodes a sopar i els vaig fer aquesta recepta tal i com tu proposes! Els hi van encantar! (i a nosaltres també, és clar!) Gràcies!
    Felicitats pel bloc! T’anirem llegint!

    1. Post
      Author
  3. Pingback: Spaghetti alla puttanesca a la Cuina de Carbó | La pasta per als catalans

  4. Pingback: Cap a la Garriga! | La pasta per als catalans

  5. Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans

  6. Jo la faig igual que tu, amb la ceba i tot. La feinada que tinc per convèncer la gent que aquella pasterada lletosa que fan als restaurants és al·lucinant. Paciència! De moment, a casa, la mengem com Déu mana.

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
    1. Post
      Author
  7. Pingback: Pasta amb crema d’ou i parmesà amb carbassons (Carbonara trista) | La pasta per als catalans

  8. Heretge! Res de tirar els ous a la paella!

    El tall enrossit va directament dins la mescla d’ous i formatge. Quan la pasta és al dente, la traiem de l’aigua sense escórrer-la del tot i l’aboquem al bol dels ous, fora del foc. Amb la temperatura de la pasta ja n’hi ha prou per a coure l’ou sense que qualli.

    De tota manera, gràcies per posar una bona recepta de carbonara i per esmentar el pecorino i el guanciale!

    1. Post
      Author

      Gràcies a tu per el comentari. El procediment que dius tu és com ho fan a Roma. A casa meva és passen molt poquet pel foc. No fem truita de carbonara, l’ou no qualla, però ens agrada més així 🙂

  9. Pingback: La carbonara sense crema de llet arriba a TV3 | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  10. Pingback: lapastaperalscatalans al Deixa’m tastar | La pasta per als catalans

  11. Pingback: Xerrada: Com cuinar la pasta | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  12. Pingback: Cuines | En Joan Jofra t'ho resol

  13. Pingback: GFCF spaghetti carbonara recipe | PaulJonesBlog.com

  14. Pingback: Curset al Casino de Constantí i la botiga de productes italians Ma che bontà de Tarragona | La pasta per als catalans

    1. Post
      Author
  15. Pingback: Espagueti a la carbonara | Na Maria per la cuina

  16. Pingback: Carbonara i #carbonaragate. Punt i final. | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *