Quan els espaguetis creixien als arbres

AntonellaSalses 1 Comment

Compartir aquesta entrada

Fa uns dies, l’1 de abril, a Itàlia s’ha celebrat el dia del Peix d’abril, equivalent a l’anglosaxó Dia dels Folls (April Fools’ Day). És semblant al vostre dia dels Sants Innocents, un dia de bromes i burles generalitzades.

Molt famós és aquest engany de la BBC, el dia 1 d’abril de 1957. Panorama, un programa molt seriós presentat per Richard Dimbleby, un dels periodistes més apreciats en la historia de la televisió, és el programa estrella de la BBC. Cap a la fi del programa, transmeten aquest reportatge sobre la collita d’espaguetis en Cantó de Ticino, on es veu una família suïssa que tria els espaguetis d’un arbre.

Molts anglesos hi van caure en ple. La central telefònica de la BBC va ser assaltada. Pocs els felicitaven per la broma, però la majoria volia solucionar discussions familiars sobre l’autenticitat del fet o demanaven com podien plantar el propi arbre d’espaguetis. La resposta estàndard va ser “poseu uns espaguetis en una llauna de salsa de tomàquet i no perdeu l’esperança”.
De fet els espaguetis no eren massa coneguts al Regne Unit en aquells anys i eren considerats un plat exòtic: tan exòtic que es podia creure que podien créixer als arbres.

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 1

  1. Humor anglès i una anècdota fantàstica, desactualitzada perque ara tothom ho buscariem al google… són temps dificils per a la innocència… 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *