Menú per quan vols primer i segon plat

Antonella Carn, Postres, Vegetals 3 Comments

Compartir aquesta entrada

Fa un parell de setmanes tenia gana de un dinar com es feien a casa meva, amb primer i segon plat. Aquí m’estic acostumant a fer uns entrants importants i després un sol plat, en el meu cas pasta, amb quantitats més abundants respecte als 80 gr. per persona, si no els catalans convidats de torn poden tenir la impressió que el plat únic queda petit, o no??
En canvi, a casa meva, els entrants, els antipasti, sempre han sigut cosa de restaurant. Sempre s’ha començat amb un primer plat, desprès un segon plat amb un contorn de verdura (o l’amanida que vosaltres mengeu com a primer plat, més petita això sí) i postres. Doncs ho hem provat.

Mentre esperàvem que la pasta es coes, per servir amb les cerveses he preparat aquest carquinyolis de tomàquet sec. Vaig veure la recepta al bloc de El taller de cuina. Han sortit molt bons encara que jo tenia tomàquets secs de pot (amb oli).

De primer plat hi havia pasta amb gorgonzola i rúcula. Porcions petites!

De segon plat vam fer saltimbocca a la romana. Molt senzills de fer, i ràpid.

Ingredients per a 4 persones

  • 8 filets de vedella, tallats primets (depèn del tall, potser 3 per cap)
  • Un tall de pernil salat per cada filet
  • Una fulla de sàlvia per cada filet
  • Sal, pebre i escuradents
  • 50 gr. de mantega
  • 200 ml. de vi blanc

Preparació

Aplaneu els filets amb un ganivet amb fulla llarga. Cobriu cada filet amb un tall de pernil salat, una fulla de sàlvia i fixeu tot amb un escuradents.

Escalfeu la mantega en una paella ampla i quan comenci a sofregir poseu els saltimbocca a coure, un parells de minuts per cada costat. Quan estiguin rossets, afegiu-hi el vi i deixeu coure un parell de minuts més. El vi s’haurà evaporat però no del tot. Trèieu la carn de la paella, poseu-la en una safata, afegiu una mica de pebre i el suquet.

De contorn hi havia albergínies a la planxa.

L’oli que us quedarà de aquestes albergínies el podeu guardar per amanir verdura o per un plat de espaguetis.

I de postres, un semifred de iogurt amb granissat de maduixes

La recepta del semifred és de la meva amiga Irene, molt bona cuinera! Aquesta és la foto del que va preparar ella una vegada que va vindre a dinar.


El podeu preparar en un motlle únic o en porcions individuals, com vaig fer jo, i es pot acompanyar amb qualsevol cosa, salsa de fruites, salsa de xocolata, melmelada.

Ingredients

  • 125 ml de llet
  • 5 fulles de gelatina
  • 4 iogurt sense sucre (queda molt bé amb el iogurt grec de Danone)
  • 125 gr. de sucre
  • 200 ml de nata muntada

Preparació

Poseu la gelatina en remull en aigua freda per deu minuts. Escalfeu la llet i afegiu-hi els fulls de gelatina ben escorreguts. Afegiu-hi els sucre i remeneu bé fins quan la barreja no s’hagi refredat. Afegir-hi els iogurts i la nata muntada. Poseu tot en un motlle per a plum-cake on en copes individuals i cap a la nevera per 4 hores com a mínim.
Uns dies abans havia preparat maduixes amb sucre i suc de llimona i les havia congelat en potets. Al moment de servir el postres vaig passar les maduixes per la Termomix i vaig presentar el semifred amb el granissat al damunt.

I com sempre cafès i limoncello

 

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.