Pasta amb cigrons i espinacs #amorplatúnic

Antonella Cintes de curri, Fettuccine, Llegums, Mafaldine, Mezze maniche, Pasta mista, Pistons, Plat únic, Tagliatelle, Tubetti, Vegetals, Vegetarianes 7 Comments

Compartir aquesta entrada

Primer post de l’any! Bona entrada d’any a tothom!
Com han anat les festes? Nosaltres vam estar a Itàlia, hi vam anar amb vaixell, ens vam portar el cotxe que a la tornada estava ple com un ou. Fins i tot amb els tomàquets del piennolo penjats.
I jo també estava plena com un ou. He menjat molt, massa. També perquè quan vaig a Itàlia per les festes, no ens limitem només al 24 nit, el 25, el 26, el 31 i l’1. No. És tot un anem a sopar, vinga ci facciamo una pizza? Quedem per una cervesa?

Doncs com a primer post de l’any un plat únic, equilibrat i nutritiu tal com ens explica la Rosa Baró, nutricionista:

Recepta especialment indicada en persones vegetarianes i en esportistes, que només augmentant una mica la quantitat de pasta serà suficient per realitzar activitats físiques intenses. La recepta aporta el cereals en forma de pasta i la llegum en forma de cigrons i gràcies a aquesta combinació és un Menú ideal perquè permet obtenir proteïnes de qualitat, amb menys greix i colesterol i a més els espinacs ens ajuden també a afegir un plus de fibra.

Aquest és el càlcul nutricional.

Energia 589 kcal
Hidrats de Carboni 89 g
Proteïnes 24,5 g
Lípids/Greixos 15 g
Colesterol 0mg
Fibra 18,5g

Jo aquell dia el vaig fer amb la pasta al curri de Sandro Desii, i he de dir que aquell puntet de curri ha quedat tan bé que quan en tornaré a fer n’afegiré, encara que en la recepta de tota la vida no està contemplat.

Esquiadors! Aquí el teniu, un plat d’hivern, calent, perfecte per quan baixeu de les pistes.

Cintas de curry Sandro Desii

Ingredients per a una persona

  • 20 g ceba
  • 15 g d’api
  • 50 g pastanaga
  • 60 g cigrons cuits
  • 200 g espinacs
  • 10 g d’oli
  • 50 g de pasta

Preparació

La preparació és molt simple.
Netegeu els espinacs i bulliu-los. Amb un cullerot o una escumadora retireu-los i reserveu l’aigua de cocció.
Talleu a trossets molt petits la ceba, l’api i la pastanaga. Escalfeu l’oli en una olla gran i sofregiu-hi les verdures. Afegiu-hi els cigrons, amb la seva aigua, no massa.
Amb el minipimer tritureu la meitat dels cigrons en la mateixa olla.

cigrons

Remeneu be i incorporeu-hi els espinacs. Remeneu i deixeu que facin xup xup per uns minuts, que els sabors es vagin amalgamant.
Si veieu que s’asseca massa afegiu-hi una mica d’aigua de cocció dels espinacs.
Escalfeu l’aigua de cocció dels espinacs que queda i, per seguretat, afegiu-ne una mica més.
Afegiu la pasta a la sopa de cigrons i espinacs.

Afegim la pasta a la sopa de cigrons i espinacs

i cobriu-la amb l’aigua calenta. No massa aigua.

Cobrim amb aigua

Coeu-ho com si fos un risotto, remenant de tant en tant, i afegiu-hi aigua si veieu que s’asseca massa. El plat pot quedar més o menys caldos, depèn del gustos.
Ho torno a repetir: la recepta de tota la vida no porta curri, massa exòtic, però el punt de curri que van deixar les cintes Sandro Desii va quedar súper bé. Si en teniu per casa i en voleu afegir, endavant, encara que no us sabria dir quina quantitat, tasteu-lo.

I aquí teniu uns quants consells més de la Rosa.

Aprofito per recordar-vos que les combinacions ens ajuden i molt a seguir l’alimentació saludable i en aquest cas ens ajuden a millorar la qualitat de les proteïnes vegetals, és el cas també de les següents combinacions:

Llegums + cereals (preferentment integrals): llentilles amb arròs, fesols amb mandioca, cuscús amb cigrons i verdures, cigrons amb blat, espaguetis amb pèsols i gambes, “burritos” farcits de fesols, soja amb verdures i arròs..
Llegums + fruits secs i llavors: cigrons amb pinyons, amanida de llentilles amb nous, humus o paté de cigrons (cigrons triturats amb llavors de sèsam i espècies).
Cereals (preferentment integrals) + fruits secs i llavors: amanida d’arròs amb fruits secs, pasta amb nous.

Però no cal ser vegetaria per gaudir, tots podem obtenir el benefici d’aquestes proteïnes de qualitat que ben combinades ens aporten tots els aminoàcids essencials.

Anima’t doncs, a afegir combinacions de vegetals en els teus menús, per a fer la dieta més variada i igual de nutritiva i equilibrada. Recorda que el consum freqüent i en excés d’aliments d’origen animal es relaciona amb un risc més alt de patir malalties cardiovasculars i obesitat.

Buon appetito e buon anno nuovo!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 7

  1. Un plat únic que m’entusiasma. Els cigrons és són els meus llegums preferits, els espinacs de fulla verda són súper nutritius i la pasta… mamma mia, la pasta! Que bona, Antonella!! Ja anirem veient les teves creacions després del carregament que vau fer, oi? Petons i bon any!

    1. Post
      Author
  2. No tinc cigrons, però faré la recepta sense, alguna coseta de segon plat i a córrer! A veure si les nenes no gemeguen massa amb els espinacs, si hi troben curri normalment no es queixen 🙂

    1. Post
      Author
      1. De segon han sortit pilotilles, així que he fet la pasta ben vegetariana. La veritat és que ha sortit boníssim, les nenes s’ho han menjat sense queixar-se (bé, sense queixar-se més que de costum, clar). De cara a la propera, prometo posar-hi cigrons :-O

  3. Abans de res: Bon Any, Antonella!
    Segur que vau tornar carregats fins al capdamunt! Em sona, aquesta sensació en la que es barregen mil i un aromes dels embotits, els formatges i a saber-què-més de quan tornes de vacances del poble :)))

    M’han encantat aquests tomàquets de la teva terra, s’assemblen mooolt als “bombilla” que planto de vegades. Si en vols te’n passo llavoretes la propera vegada que ens veiem
    http://picaronablog.cat/2008/12/aclarint-dubtes-sobre-els-tomquets.html

    Petons!

    1. Post
      Author

      Doncs sí! Se semblen molt! Els meus tenen un gust particolar que al meu home no agrada si suquem el pa. Aquests bombilla també?
      Si tens llavors en plantaré, a veure que.
      De moment tinc un enciam, dues bledes i cebes. Els cargols ho han arrasat tot, cols, coliflors, espinacs…buf.
      Una abraçada i gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.