Spaghetti amb musclos i espàrrecs

Antonella Bucatini, Cargols de llimona, Gnocchi, Gnocchi de patates, Peix, Spaghetti, Vegetals, Vermicelli 0 Comments

Compartir aquesta entrada

He vist aquest plat a l’Instagram de la Pasta di Martino, la meva pasta preferida entre totes i l’he replicat a la meva manera. L’experiment ha tingut èxit encara que després he descobert que ells passen una part dels espàrrecs pel minipimer mentre jo no ho vaig fer.

Aquí teniu l’enllaç a la seva recepta si voleu anar a xafardejar una mica…

Ingredients per a 4 persones

  • 320 g d’espaguetis
  • 1 manat d’espàrrecs
  • 1 kg de cloïsses
  • 1 gra d’all
  • oli
  • julivert al gust
  • sal i pebre

Preparació

Renteu els musclos, poseu-los en una cassola sense aigua ni res, cobriu i coeu-los amb flama forta fins que estiguin tots oberts.

Escorreu-los i guardeu-ne l’aigua que haureu de filtrar amb un colador i una mica de cotó fluix.

Separeu els musclos de les closques i reserveu-los.

Renteu els espàrrecs, traieu-hi la part més dura i talleu-los a trossets petits. Més petits dels que veieu a la foto, deixant les puntes una mica més llargues.

Escalfeu un raig d’oli en una cassola bastant ampla (on després hi haureu d’abocar els espaguetis).

A mi em va molt bé la paella tipus wok de l’Ikea, també per fer risotto.

Escalfeu l’oli i afegiu-hi l’all pelat i sencer. Abans que agafi color, afegiu-hi els espàrrecs i saltegeu-los per un parell de minuts.

Afegiu-hi l’aigua dels musclos i continueu la cocció fins que estiguin tendres. Un parell de minuts abans d’apagar el foc afegiu-hi els musclos.

Han de quedar caldosos, si veieu que l’aigua no és suficient afegiu-ne una mica més de l’aixeta.

Aquí seria el moment, si voleu, d’agafar la meitat dels espàrrecs, passar-los pel minipimer i tornar a abocar la barreja a la cassola.

Coeu la pasta amb poc sal fins que estigui molt al dent. Traieu-la de l’olla amb l’ajuda d’un cullerot i una forquilla gran i passeu-la directament a la paella amb els espàrrecs. No llenceu l’aigua de cocció.

Acabeu la cocció tot remenant i si fa falta afegiu una mica més de l’aigua de cocció. Tasteu de sal i si en falta n’afegiu. Penseu que l’aigua dels musclos és molt salada.

Emplateu-ho, empolvoreu amb pebre i julivert fresc i buon appetito!

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *