Pasta amb albergínies ràpida

Antonella Fusilli, Macarrons, Penne, Sedanini, Vegetals, Vegetarianes 0 Comments

Compartir aquesta entrada

Una de les receptes amb més èxit d’aquest blog és la pasta amb albergínies al forn.

Aquesta és semblant en el gust, però més ràpida de fer i menys calòrica perquè en lloc de fregir les albergínies les coem amb el grill del forn.

Ingredients per 2 persones

  • Entre 160 i 200 g de pasta curta
  • 2 albergínies mitjanes
  • 4 tomàquets pera madurs
  • oli
  • 5-6 fulles d’alfàbrega
  • all
  • mozzarella si en voleu posar o parmesà o pecorino

Preparació

Primer de tot renteu les albergínies i talleu-les a daus petitons i regulars.

Poseu un paper de forn a la safata del forn, poseu-hi les albergínies, una mica de sal, un raig d’oli i coeu-les amb el grill del forn. Deixeu-les uns 7 minuts i quan les veieu torradetes, remeneu-les amb una cullera de fusta i deixeu-les 4-5 minuts més. Han de quedar així.

Mentrestant poseu l’aigua a bullir i prepareu la salsa.

Renteu els tomàquets i talleu-los a quarts.

Escalfeu un raig d’oli abundant, poseu-hi un gra d’all sencer i pelat i abans que agafi color afegiu-hi els tomàquets. Quan comencen a pansir-se aixafeu-los amb una cullera de fusta i coeu-los poc, entre 5 i 10 minuts. Han de quedar amb suc.

Quan estiguin, afegiu-hi les albergínies, remeneu-ho tot, afegiu-hi l’alfàbrega, apagueu el foc i tapeu-ho.

Si hi voleu posar mozzarella fresca talleu-la a trossets petits. Si opteu pel parmesà o el pecorino o un formatge d’ovella curat els podeu ratllar o fer-ne encenalls.

Quan la pasta estigui al dente, amb l’ajuda d’una escumadora traieu-la de l’aigua i poseu-la a olla amb la salsa.

Remeneu amb la flama ben forta, afegiu-hi el formatge escollit i cap al plat.

Buon appetito!

 

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *