Trofie amb carbassons i musclos

Antonella Bavette, Conchiglie, Linguine, Macarrons, Peix, Penne, Spaghetti, Vegetals 4 Comments

Compartir aquesta entrada

Feia temps que tenia aquesta pasta i no sabia com fer-la. I quan m’he recordat de aquesta combinació que encara no havia proposat al bloc la il·luminació! La combinació perfecta.
Aquestes trofie eren seques, és més fàcil trobar-ne de fresques, encara que abans d’ahir passant per aquella botiga de productes italians de l’Illa he vist que en tenien.
De totes maneres aquest plat queda molt bé també amb macarrons, espaguetis i linguine.

Ingredients per a 2 persones

  • 160 g de pasta
  • ½ kg de musclos
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 sobre de safrà en pols
  • julivert fresc picat
  • oli

Preparació

Renteu i netegeu els musclos. Poseu-los al foc en una olla gran, sense aigua ni oli ni res, amb tapa i deixeu que s’obrin. Quan estiguin oberts, trèieu-los de l’olla, separeu-los de les closques i reserveu-los. Filtreu l’aigua amb un colador amb malla fina folrat de cotó fluix i reserveu-la.
Talleu el carbassó en dau petits.
En una paella ampla (on després haureu de abocar la pasta), escalfeu un raig d’oli i afegiu-hi el carbassó. Sofregiu-lo per un parell de minuts i afegiu-hi l’aigua dels musclos.

Quan arrenqui el bull afegiu-hi el safrà i remeneu fins que sigui completament dissolt.

Coeu els carbassons una estoneta amb tapa i una estoneta sense, fins que estiguin tendres. No deixeu que l’aigua evapori del tot. Quan estiguin al punt afegiu-hi els musclos, coeu-los per un parell de minuts més i apagueu el foc.

Coeu la pasta. Un parell de minuts que estigui cuita, torneu a escalfar la salsa de carbassó i musclos. Escorreu-la i aboqueu-la a la paella. Saltegeu-la per un minut o dos.

Emplateu i completeu el plat amb julivert fresc picat.

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 4

  1. Què bé Antonella, que hagis triat aquest tipus de pasta. Me’n vaig enamorar a Roma, però no sabia com es deia… Genial! 🙂

  2. Antonella et segueixo al twitter.
    Molt bona la recepta. Però hem comès un error. El safrà el teniem a granel, i n’hem acabat posant massa.

    Potser seria convenient quan poses 1 bosseta , posar al costat una quantitat en grams, ja que desconec la mida de la bosseta que dius a la recepta.

    Gràcies, perquè totes les receptes fan molt goig.

    Forza Napoli ! Noi siamo tiffosi del FC Barcelona ed Napoli !

    1. Post
      Author

      Forza Napoli sempre!
      Tens raò, hauria d’especificar quant safrà hi va en cada bosseta…
      Perqué ho sapigas ja, és 0,1 gr. Ho afegirè a cada recepta.

      Gràcies per el comentari!

  3. Pingback: Via lliure, RAC1, cap de setmana del 24 i del 25 d’agost | La pasta per als catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *