Amanida de pasta amb alvocat

Antonella Amanides, Elicoidali, Fusilli 3 Comments

Compartir aquesta entrada

I continuant a parlar d’alvocat, avui us proposo aquesta amanida de pasta molt fresqueta. Com sempre recomano de no passar la pasta per l’aigua freda, si no que es refredi amb els altres ingredients de l’amanida.

Ingredients per a 4 persones

  • 250 g de pasta
  • 1 alvocat madur però no massa
  • 2 llaunes de tonyina petites
  • el suc de una llimona
  • 3 tomàquets pera
  • olives negres (jo prefereixo les olives d’Aragó)
  • orenga
  • pebre negre
  • oli
  • sal

Preparació

Comenceu amb posar a escalfar l’aigua per la pasta. Us recordo que la proporció correcta és 1 litre per cada 100 g de pasta amb 10 g de sal per cada litre.
Mentrestant peleu l’alvocat, talleu-lo en daus i mulleu-lo amb el suc de la llimona, perquè no es torni fosc. Afegiu-hi la tonyina esmicolada, els tomàquets tallats, les olives, una cullerada de orenga i pebre al gust. Ajusteu el punt de sal i amaniu amb oli. Remeneu delicadament perquè l’alvocat no es trenqui massa.

Amanida de pasta amb alvocat

Escorreu la pasta al dente i ben escorreguda afegiu-la al bol. Remeneu, sempre amb delicadesa, i deixeu que reposi una mitja hora, el temps que la temperatura baixi.

Amanida de pasta amb alvocat

Les amanides de pasta fredes de nevera per mi no són tan bones, les prefereixo a temperatura ambient… això però depèn dels gustos de cadascú.

Emplateu i abans de servir, si fa falta afegiu-hi un raig d’oli.

Si voleu podeu substituir la tonyina amb gambes bullides o fetes al vapor o amb langostins (de aquells que es compren ja cuits).

Buon appetito!

T'ha agradat? Comparteix-ho!

Comentaris 3

  1. Antonella,

    Avui l’he fet i ha quedat ben bona!:)

    La única cosa que he de millorar és la cocció de la pasta perquè l’he cuit 8 minuts tal i com posava a l’envàs del fabricant i, m’ha quedat un pèl dura…

    M’he guardat el teu bloc a Preferits! Et vaig conèixer a Rac1.

    Gràcies per les receptes!

    1. Post
      Author

      Hola Cristina, gràcies a tu!!
      Això de la cocció de la pasta és al gust de cadascú. Està clar que si esteu acostumats a menjar-ne una mica més tova de com m’agrada a mi no és pot canviar de costum un dia per l’altre i tampoc és necessario fer-ho 🙂
      Moltes gràcies per el comentari!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.